Уважаеми съграждани,Като кмет на Сопот смятам за свой дълг да

...
Уважаеми съграждани,Като кмет на Сопот смятам за свой дълг да
Коментари Харесай

Аз съм от Сопот, израснах с Аз съм българче...

Уважаеми съграждани,

Като кмет на Сопот считам за собствен дълг да отвръщам и остро да се опълчва на залялата ни в последните дни информация. Както мнозина от вас са чели, българската секция на радио " Свободна Европа " излезе с мнение, че стихотворението " Аз съм българче " на Иван Вазов би трябвало да бъде отстранено от учебниците, тъй като щяло да пречи на интеграцията на мигрантите, които ще живеят в нашата страна.
Аз съм от Сопот, израснах с " Аз съм българче ", с творбите на титана на българската литература, гордея се, че Иван Вазов е от тук и декларирам изрично, че ще защищавам и ще се боря за това национално благосъстояние. Защото наследството, което ни остави Патриарха на българската литература, е несравнимо. Защото с него израснаха генерации българи и научиха децата и посредством него да обичат Родината ни.
Творчеството на Иван Вазов е преведено на 36 езика в целия свят и носи славата на България на всички места.
До момента МОН и редица институции обявиха позиция, че нямат желание да се маха " Аз съм българче " от учебниците.
Но " новината " не стопира да се върти по медиите. Не може и не трябва да се поддаваме на сходни провокации. Но през годините сме очевидци по какъв начин редица емблематични творби на наши създатели бяха пренебрегнати от учебниците на децата. За това и доста учители и родители, доста българи са обезпокоени.
Аз съм и преподавател. Категорично и като подобен съм срещу сходни ограничения и за мен това е светотатство!
За това съм безапелационен, и като човек, и като кмет, че в случай че има индикации за унищожаване на стихотворението " Аз съм българче ", пръв ще отвръщам до всички вероятни институции и с всички разрешени ми от закона средства!

С почитание:
Станислав Стоенчев, кмет на община Сопот
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР