Уважаеми съграждани,Изминаха първите 100 дни от встъпването ми в длъжност

...
Уважаеми съграждани,Изминаха първите 100 дни от встъпването ми в длъжност
Коментари Харесай

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров даде отчет за дейността си

Уважаеми съграждани,
Изминаха първите 100 дни от встъпването ми в служба като кмет на Община Етрополе. За всеки началник стоте дни от началото на ръководството са значим ориентир за посоката, в която той ще води своята политика. Смятам, че през този интервал аз и моят екип направихме ясна поръчка към транспарантно ръководство, финансово стабилизиране на Общината, възстановяване на административните услуги и нарастване на заплатите на чиновниците от общинска администрация, както и опазване и развиване на спорта.

Заедно с екипа ми направихме първите стъпки за началото на реализацията на план за пречиствателна станция за питейни води, по основаването на общинска компания БКС и за сметосъбиране, възобновяване на оградите на гробищните паркове и разширението им.

С цел по-качествени здравни услуги и опазване на болничното заведение организирахме редица срещи за прекъсването на текучеството и привличането на лекари в МБАЛ „ Проф. доктор Александър Герчев ", гр. Етрополе, подсигурихме коефициентно финансово стимулиране на възнагражденията им, повишихме финансовото стимулиране за раждаемостта.

Предприехме акция по събиране на отговорностите към Общината и обществено обявяване на длъжниците, които ощетяват бюджета ни със стотици хиляди левове.

Започнахме проектирането за изродяване на велоалеи. Направихме енергийно проучване на цялата община за замяна с енергоикономично улично осветяване.

Включихме се към работни групи с АПИ София област за построяването на спомагателни изкуствени неравности (легнали полицаи) и пешеходни пътеки, с цел да се понижат пътно-транспортните произшествия.

Допълнително участвахме в редица конференции за привличане на вложители и обмяна на опит с други общини.

Осветихме входната табела на града, с цел да наподобява входът към града по-приветлив и гостолюбив.

Благодарение на екипа ми успяхме да осигурим финансиране за построяването на нови спортни площадки за футбол на дребни малки врати в ОУ,,Христо Ботев " гр. Етрополе и в ОУ,,Христо Ботев " - с. Лопян, както и за нови спортни площадки за волейбол и баскетбол в двора на СУ,,Христо Ясенов ".

Спечелихме още 7 плана на обща стойност 7 046 275 лева, посредством които ще осигурим: Въвеждане на енергоспестяващи ограничения в сходство с предвижданията на проучване за енергийна успеваемост на ДГ „ Звънче ", ДГ „ Слънчице " и ДГ „ Еделвайс " в гр. Етрополе, Устойчиво енергийно възобновяване на Спортна зала №1 „ Чавдар ", Енергийно възобновяване постройката на Спортна зала №2 „ Стоян Николов ", на Народно читалище „ Тодор Пеев - 1871 " и на общинска Административна постройка, както и стабилно енергийно възобновяване на многофамилна жилищна постройка в бл. 1, вх. А, Б, В, Г, в кв. 90.

През последното тримесечие потвърдих, че може да се работи с повече надзор над услугите и търсене на отговорност при изразходването на обществените средства. Може и би трябвало да се работи на бързи обороти. От началото на мандата ми съм внесъл на извършените четири постоянни съвещания на Общински съвет - Етрополе 33 оферти от общо прегледани 51. Всички те срещнаха поддръжката на болшинството от общинските съветници, за което им благодаря. Това демонстрира още един път, че има констуктивен разговор и се взимат решения в интерес на развиването на Община Етрополе и на жителите й.

Като кмет на Община Етрополе, аз и моят екип прецизно се придържаме към декларираното от нас желание за бистрота в работата. Затова стремежът ни е да осведомяваме обществото за всяка подхваната стъпка, да даваме публичност посредством медиите, обществените мрежи и посредством формалния уебсайт на общината.

През 100-те дни на ръководството си сме разгласили на формалния уебсайт на Общината 120 вести, значими за Вас, жителите, и сме давали публичност за ръководството ни.

В рамките на този интервал съм се срещнал с проблемите на стотици жители по време на приемния ми ден. Още по време на предизборната ни акция с екипа ми обещахме да превърнем градчето ни и обитаемоте места към него в прелестно място за живеене, точно по тази причина ние всеки ден работим това да се трансформира в действителност и прецизно изпълняваме обещанията си.

Благодаря Ви, че повярвахте в нас. Трудно е, изискват се доста старания и самообладание, само че ще се оправим и ще изградим едно по-добро бъдеще за децата ни!

В умозаключение бих споделил, че първите 100 дни от ръководството ми бяха предизвикателство и тестване на волята, с цел да успеем да прекратим приключването на общински средства, да усъвършенстваме разноските и да използваме финансовия запас, тъй че той да е от изгода на жителите.

С почитание:
инж. Владимир Александров
Кмет на Община Етрополе
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР