Уважаеми граждани,Уведомяваме, Ви че от 23.01.2023 г. (понеделник) може да заплатите

...
Уважаеми граждани,Уведомяваме, Ви че от 23.01.2023 г. (понеделник) може да заплатите
Коментари Харесай

Община Смолян стартира данъчната кампания

Уважаеми жители,

Уведомяваме, Ви че от 23.01.2023 година (понеделник) може да заплатите налог върху недвижими имущества и такса битови боклуци за 2023 година към Община Смолян.

Сроковете за заплащане на налог върху недвижими имущества и такса битови боклуци са:
до 30 юни – I-ва вноскадо 31 октомври – II-ра вноска
На платилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5 % от годишния размер на задължението.

След приключване на законоустановените периоди за заплащане на локалните налози и такси се начислява рента за просрочие.

Плащането на патентен налог е в периодите:
до 31 януари – първо тримесечиедо 30 април – второ тримесечиедо 31 юли – трето тримесечиедо 31 октомври – четвърто тримесечие.
На предплатилите до 31 януари годишен размер на патентния налог се прави 5% отстъпка.

Туристическият налог се внася от обектите до 15-то число на месеца, който следва месеца, когато са предоставени нощувките.

Проверка и приемане на информация за дължими налози и такси може да извършите по един от следните способи:
на място в Центъра за информация и услуги на жители, Каса № 8 и Каса № 9 на адрес: гр. Смолян, бул. „ България “ № 12;на е-поща: ;
– електронна информация с опция за електронно заплащане на локални налози и такси на електронната страница на Министерство на електронното ръководство с електронен адрес: .
Начините за заплащане на дължими налози и такси са както следва:
на Каса № 8 и Каса № 9 в Центъра за информация и обслужване на жители на Община Смолян, адрес: гр. Смолян, бул. „ България “ № 12 – в брой и с банкова карта (ПОС терминал);чрез банков превод по банковата сметка на Община Смолян:
„ Юробанк – България “ АД
BIC КОД: BPBIBGSF
BG66 BPBI7927 8442 880 700
Код за заплащане: 44 21 00 – Данък върху недвижимите парцели
44 24 00 – Такса битови боклуци
44 23 00 – Данък транспортни средства
44 14 00 – Окончателен годишен /патентен/ налог
44 22 00 – Данък върху наследствата
44 28 00 – Туристически данъкна касите в кметствата и обитаемоте места от Община Смолянна касите на Изипей /Easypay/по електронен път посредством системата Ипей /ePay/по електронен път с банкова карта през Централен виртуален ПОС терминал.
Информираме, Ви че заплащането по електронен път с банкова карта през Централен виртуален ПОС терминал е належащо да се автенкирате като консуматор в портала на Министерство на електронното ръководство (), в секция „ Данъци и такси за жители “, в меню „ Местни налози и такси “, посредством услугата „ Възможност за възнаграждение на локалните налози и такси посредством Единната входна точка за електронни заплащания в централната и локална администрация “ ().

За да употребявате услугата следва да подадете заявление по пример до Община Смолян посредством Единния портал за достъп до електронни услуги. В заявката можете да посочите какви типове локални налози и такси желаете да заплатите и за кои задължени лица. След сполучливо подаване на заявката, общината ще записва съответните отговорности в профила на заявителя в Единната входна точка за електронни заплащания в централната и локална администрация. На потребителя се дава опция да заплати отговорностите си посредством Централния виртуален ПОС терминал, като за трансакцията не се дължат такси и комисиони.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР