Уважаеми г-н министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм

...
Уважаеми г-н министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм
Коментари Харесай

Янев към Петков: Аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда |

Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър. Нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България, послужвам само на родината и ще продължа да го върша.

Така някогашният министър на защитата Стефан Янев отговори на премиера Кирил Петков, който не може да употребява думичката " интервенция " вместо думичката " война ".

Янев разгласява видео в профила си във Facebook през днешния ден, в което съобщи, че не се усеща отговорен за нищо, което е споделил или направил. " Във всичките си дейности съм се водел само от ползите на България. Затова когато споделям нещо, аз знам за какво го споделям. Когато взимам решение, знам за какво го взимам ", добави Янев. 

Той разяснява още, че сме в разгара на рецесия, която съществено е разместила пластовете в системата на интернационалните връзки и е на път да промени нейните логичност: " Тя има капацитет да докара до пагубни последствия в доста връзки - до филантропична злополука, само че и до съществени стопански, финансови и обществени последствия ".

По думите на Янев от дейностите и решенията, които взимаме сега, ще зависи по какъв начин ще премине България през " този сложен интервал, който ни чака ".

" Перспективата не наподобява по никакъв начин добра. Тя не е добра, тъй като държанието на главните политически сили в страната сега е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези. Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти въз основата на страданието на хората ", добави Стефан Янев.

Бившият боен министър е убеден, че българските жители се ориентират добре в обстановката, тъй като " са мъдри и няма да позволен да бъдат употребявани в пропагандни акции в нечии интерес ".

Според него главната задача на политическото ни посланичество през днешния ден - фундаменталната отговорност на политическия ни хайлайф, е да отбрани съответно националния ни интерес: " А националният ни интерес е това, което подсигурява свободата, сигурността и благополучието на българските жители. Това, което спомага да съхраним националната си еднаквост и държавността ни. Това, което ще обезпечи бъдеще на нашите деца ".

Стефан Янев съобщи още, че националният интерес би трябвало да бъде предпазен и в многонационалните формати, в които участваме.

" Тези формати не следва да детерминират, да предопределят ползите ни. Те единствено само инструментариум и механизъм за осъществяване на нашите ползи. Не постоянно решенията, които се взимат в съюзни формати, са верни и положителни за България ", разяснява той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР