Уважаеми дами и господа, господа – другари, гуд бойс енд

...
Уважаеми дами и господа, господа – другари, гуд бойс енд
Коментари Харесай

Време е за хищници Wenn du mich seehst, dann weine: Ако ме видиш, плачи

Уважаеми дами и господа, господа – приятели, гуд бойс енд гърлс, скъпи братя Българи, тогава… следва Война..!Авторската гилдия на списание „ Сигурност “ се зарадва,
че „ международните господари на мисълта “,въведоха термина „ умни списания “,
с цел да се „ издигне в очите на слепите “ 10 годишната житейска заможност на нашите старания.

Американците имат огромен боеприпас от средства за въздействие в света: военна мощност, финансови запаси, послушната преса по света. През последните години американският истаблишмънт разшири инструментариума си за въздействие върху политическите водачи и национални „ господари на мисълта “ или, както удобно ги трансферират – водачи на публичното мнение. В тяхна услуга през днешния ден са и така наречен think tanks („ мозъчни тръстове “) и „ умните списания, които преди време бяха определяни като умни без кавички„.

„ През последните три месеца можеше да се види по какъв начин американците използваха „ умни списания “, с цел да убедят европейците да се откажат от „ безумната концепция “ да изоставен опеката на Съединени американски щати и да се опитат да водят самостоятелна политика както в икономическата сфера, по този начин и в региона на защитата и сигурността. “– обобщават авторитетни интернационалните анализатори./виж сп.Сигурност бр.9-10/

Дали ще бъдем „ Умни “днес, в случай че приемем с напъните на Соломон Паси и оня „ ястреб “ Плевналиев /който Бойко плескаше по врата на обществени места/ – да се сформира „ Кабинет на Войната “?! 

…Когато, една страна отрязва суверенитета си, като се изроди чрез политическата си класа в изменник на себе си и узакони  изцяло колониалността си.
…Когато, всички политически партии са „ планове “ и „ ООД “-та на нашите Колонизатори, а държавните управления ни се избират по скица от 10-12 / “красиви и умни “/ процента от гласоподавателите в България към този момент повече от 25 години…
…Когато, населението на страната ни е намаляло  с 850 000 души за 10 години и 600 села са обезлюдени…
…Когато, Армията ни през днешния ден се „ влива в НАТО “ с реални военни качества и боекомплект, непосредствен до положението й след Ньойския контракт, а един трабант, хиликоптер развяващ националния байрак над жълтите павета 30 години и три изстребителя МИГ 29 от „ Соца “ са „ гордостта “ на родните НАТО ястреби – атлантици…/получили от България за 18 години над 100 милярда долара/
…Когато над 40% от 16-годишните са необразовани, чалгата и опиатите са заляли прелестната ни Родина…
…Когато най-отявлените мутри стават министър председатели, а Министерство на вътрешните работи и Службите са частни/чужди/…
…Когато забравим, че има Бог и българският народ е Православен, а България – Държава на Духа…

Тогава, уважаеми дами и господа, господа – приятели, гуд бойс енд гърлс, скъпи братя Българи, тогава… следва Война..!
Или някаква Революция – с цел да умрем почтено, а не като „ дрисльовци “. Но, очевидно такава няма и след 30 години „ тишина ”, „ всяка гражданска война ” е част от статуквото.

Просто, “мутрите “от статуквото, дружно с другите „ мутри “– на Сорос и тези от „ Харвард “ имат задача…/Соломон ще е Ментор/! Задачата е да се сформира „ Кабинет на Войната “.Това е очерк от замисленият геноцид на православието. Не американци, англичани, французи и ционисти умират в пердах, а славянските православни нации се самоунищожават.

Така че – време е за война, братя Българи…
Поне да ни сменят самолетите и мутрите… С вносни…
Разделени сме.

„ …Излезте от тъпоъгълната си заспалост, „ вий плебеи на труда “..!
Опомни се, „ Европейска Ценност “! – Крещи Морис Мадгар.
Огледайте се определете се и погледнете експлоататорите си в мътните им ледени зъркели и ще чуете по какъв начин те пищят и съскат, като настъпена по опашката котка.
Ти, който създаваш, ти който имаш правото да казваш, ти който даваш хляба на тези, които се вършат на елит и поставят бариери сред теб и тях. Опомни се, небогати ми народе!
Ти и събратята ти от другите нации. Вие не сте врагове, насъскват ви един против различен тези, които се хранят от вас и пият от силите ви. Без вас те са нищо и те го знаят… “

Скоро бяха дните, в които „ чествахме Независимостта… И Съединението… И писмената си “. Така безнадеждно сме разделени /разединени/, че ако допуснем да ни вкарат в тази война  вече никой не ще може да ни събере.
„ Аз съм единствено един печален човек – споделя Ники Комедвенска – който към момента има вяра, че любовта към Родината се събира в две шепи пръст:

…А е толкоз дребна – две шепи на кръст.
За неделя нашир и надлъж ще я минеш.
Знам, пръстта и през девет морета е пръст,
само че платена със кръв, се назовава Родина.

………………………………………………………..

Ние носим вероятно голяма виновност –
тази благосклонност пилеем от няколко века,
не разбрали, че единствено на родна земя
и пръстта върху гроба е двойно по-лека… „

Нашите модели са с непреходна стойност. Православната нематериалност с нейния светоотчески щит е неповторима. Нашата цивилизация основава и герои, и поети, и светци, и философи. Тя не основава консуматори, не се стреми към ефимерни завоевания. Тя основава извисена съвест, уважава истината и се отвращава от варварството.

Днес, препрочитайки Хънтингтън, виждаме какъв брой е настоящ в неговото изказване, че след рухването на тоталитарните режими – конфронтацията сред двата свята ще продължи, само че на друго ниво. Празнотата, оставена от рухналите идеологии, няма да остане отворена. Бързо ще бъде запълнена. Оттук нататък единният идеологически спор сред Изтока и Запада (марксизъм против капитализъм) ще бъде сменен от голям брой борби, учредени върху културата и религията.
Следователно идната международна война, в случай че се случи, ще бъде война сред цивилизации, а не сред идеологии.

Тази теза, несъмнено, е песимистична, тъй като мнозина се надяваха, че триумфът на демократичната народна власт ще значи най-малко завършек на въоръжените спорове. За Съединените щати, тази песимистична вероятност имаше и своите позитивни резултати. Институциите за въоръжаване и защита, които бяха свършили доста работа по време на Студената война, настояват анализаторите – в този момент откриха в теорията на Хънтингтън съображение за своето битие. Теорията на Хънтингтън разделя цивилизациите на осем единици, само че ги обобщава главно на две оси /западна и антизападна/. Програмата, която се изпълнява от “Умните списания “, целият американски истаблишмънт и псевдонационалните „ господари на мисълта “ сега, е да се сплоти Западът против Анти-Запада.
Според Хънтингтън „ цивилизацията е най-висшата културна централизация на индивидите и най-широкото поле на културна еднаквост, което индивидите имат, също така, което отличава индивидите от другите типове “ и това ще бъде основната ос, към която ще се съсредоточат решаващите сили по геополитическите въпроси.

Нека осъзнаем, че на прицел е нашето оцеляване, дано отхвърлим самодоволството и консуматорската си самозаблуда за самодостатъчността. Ние сме в заплаха като нация и борбата се постанова на всички нива. Сега вероятността за конфликт на цивилизациите, казва Хънтингтън, би трябвало да ни разсъни и провежда. Не с цел да водиме война, а за да устоим съзнателно духа /етноса/ и идентичността на нашата лична цивилизация, която почита Бога, уважава човека и в обич и единство – подсигурява мира по света.

„ Войната конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни – „ Колкото по-силна е Русия, толкоз повече се усилва русофобията “ – съобщи при визитата си у нас швейцарският политик, публицист и държавник Ги Меттан – създател на бестсейлъра „ Запад – Русия: една хилядолетна война “ / Историята на русофобията от Карл Велики до Украинската криза/.

Ние ще използваме този труд в България и ще насочим вниманието към политическата система на запад, към световните медийни манипулатори и ще разкрием обстоятелства към своето проучване за зараждането и образуването на изкривените показа за Русия, като преглеждаме Ги Меттан като вероятният баланс, а за какво не и „ новия /Западняк/Макгахан “ за България. Искаме той да напише за България и националната ни драма. За малка България враждебното говорене /не единствено за Русия/ ражда и произвежда единствено ненавист. Омразата е несъвместима с мира. Затова през днешния ден ние не би трябвало да приказваме враждебно – с цел да творим мир… На един от форумите за мир на „ БРОД за България “, Ги Меттан се обърна към българите с думите:
„ И ние като европейци – България и Швейцария в това число – мисля, че нашата роля е тази, да кажем: „ …Ние не би трябвало да бъдем в зависимост на единия лагер против другия. Ние би трябвало да останем самите себе си и да играем тази роля на мост, с цел да намерим общия излаз и да бъдем БРОД./Свидетели сме, че и Швейцария в последните месеци отстъпи от изконните полезности на независимостта./бележка на създателя /  
Относно възможна нуклеарна война и опасността за страната ви – България е дребна, тъкмо както и Швейцария, която би трябвало да съществува и взаимодейства с по-мощни съседи, само че и да резервира своята самостоятелност, като остане стопанин на личните си решения!Тя трябва сама да избира личната си орис, а не да приема – да бъде налагана извън. В актуалния подтекст на България се вършат опити да бъде наложена същата роля, както направиха с  Черна Гора и Украйна – исторически постоянно близки с Русия.
Но тъкмо тук изкристализира огромният американски маньовър: да се пречупят, да се скъсат цивилизационните връзки сред исторически близки славянски, православни нации /стари връзки, съюзнически и приятелски/, да бъдат наложени трансформирани в бъдещи съперници и врагове. В Черна Гора и Украйна – те успяха… Следваща в листата на „ чакащите “ е България. Още повече, че тя е към този момент в НАТО. Достатъчно е да конфигурират военна база… “/край на цитата/

Политическите „ водачи “ употребяват органи /институции/, които следва да са самостоятелни и да пазят държавността, спокойствието и правата на своите жители. Ние не сме жители, нито колониална маса, нито просто територия, в която към днешна дата, употребявайки държавни принадлежности, някой ще разрушава българския цивилен мир, ще се гаври с човешките ни права, ще постанова ненавист, пренебрежение и настройки, систематизирани в последните десетилетия от успеваемостта на Терминал 2 и заковани от неучастието на българите в последните избори, както и резултатите от тях.

Днес, в изискванията на възходящо напрежение в света и усилващо се геополитическо опълчване, въпросът за това да се търсят канали и благоприятни условия за разговор, както и за търсене на салда и рационални решения се трансформира в основен – предвид СТОПИРАНЕ!!! въвличането на България и нейната територия във военни дейности. Особено значима е тази позиция за нашата страна, която през днешния ден се намира в конюнктура на демографска злополука, вътрешни спорове, полуразрушена стопанска система, без войска и така нататък В този смисъл следва ясно да се съобщи, че ние не желаем да бъдем нито площадка, на която да се разиграват геополитически борби, нито НАТО-стена, възпираща нечии мислени или действителни рискове. Точно противоположното,  като православна нация и страна – член на НАТО, нашето предпочитание е –  Отечеството ни да стане мост на мира и доброжелателното съдействие, а София да се трансформира в православна зона за договаряния и БРОД за Мир. В този проект е и по този начин разумното предпочитание, освен България, само че и Балканите – да се обединим под по този начин витално определящата, екзестенциална нужда да бъдем единни в отстояването на МИРА и на призива „ Балканите – зона без нуклеарно оръжие и непознато военно наличие “.

Бедствената суша като международен проблем/…въпреки наводненията от незаконни практики и безхаберие по нашите земи/ се изяви в понижаването равнищата на реките в цяла Европа. Това докара до различен феномен – разкривайки камъни, които преди епохи са предупреждавали за идни сложни времена /пише Business insider/. Наскоро видяхме Скалите, известни като „ камъни на глада “, изплували още веднъж от водата. /Един подобен камък се намира на брега на река Елба на територията на Чехия. Камъкът датира от 1416 година и на него е издълбано предизвестие на немски: „ Wenn du mich seehst, dann weine “: „ Ако ме видиш, плачи “/.

Тези камъни са „ издълбани в години на ограничения и буквите на създателите са изгубени за историята “, само че това са „ Умните списания “от мъдростта на живота, които почтено ще извършват безконечното си предопределение – да забележим истината..!
И да разберем истината за това – какво се случи в Българя през последните 30 години и за какво?
Която през днешния ден ни крещи – „ Плачете “!   

•  Прочее, братя мои, облечете се във всеоръжието на Вярата, за да можете устоя срещу дяволските козни, с цел да можете се възпротиви в неприятен ден и, като надвиете всичко, да устоите.

•  Защото нашата битка не е срещу кръв и плът, а срещу управляващите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата.

•  И така, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата и обуйте нозете си в подготвеност да благовестите мира;

•  А, над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия, вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово
…………………………………………../Послание на Свети Апостол Павел до Ефесяни 6:10-17/

„ А на първо място това ще турят ръце на вас и ще ви изгонят, като ви предават в синагоги
и в тъмници и ви водят пред царе и управници, и ще бъдете ненавиждани от всички, поради
Моето име…Но и косъм от главата ви няма да загине, с търпението – спасявайте душите си.
………………………………………………………………………………………………………………./От Лука Свето Евангелие 21:12-19/

Aвтор: Лазар Мурджев
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР