Уважаеми читатели, както знаете, информационна агенция „БЛИЦ”, в. „Доктор” и

...
Уважаеми читатели, както знаете, информационна агенция „БЛИЦ”, в. „Доктор” и
Коментари Харесай

„Питай специалиста“: Задавайте въпроси за синдрома на Хашимото към проф. Михаил Боянов, д.м.н.

Уважаеми читатели, както знаете, осведомителна организация „ БЛИЦ”, в. „ Доктор” и уеб сайтът „ Здравето” неотдавна започнаха нова видеорубрика „ Питай специалиста”. До 12 октомври можете да задавате вашите въпроси към проф. Михаил Боянов, д.м.н., ендокринолог, свързани със болестта на щитовидната жлеза – синдром на Хашимото.

Видеоинтервюто ще можете да гледате на , както и на в определено от вас време. Достъпът до видеата е безвъзмезден и неопределен, тъй че всеки, който се интересува от дадената тематика, ще може да научи повече за всичко, което го вълнува и е значимо за здравето му.

Проф. Боянов приключва медицина през 1993 година във Висшия медицински институт – София. За малко работи като терапевт в III Градска обединена болница - София. От 1994 година до момента работи в Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната на Университетска болница „ Александровска “. От 1995 година е учител към Катедрата по вътрешни заболявания на Медицинския факултет, Медицински университет-София. Специализирал е вътрешни заболявания и ендокринология в Грац (Австрия), Кьолн (Германия) и Париж (Франция).

През 1998 година придобива компетентност по вътрешни заболявания, а през 2000 година – по ендокринология и заболявания на обмяната. Двата му дисертационни труда (през 1998 година за лекар по медицина и през 2008 година за лекар на науките) са отдадени на проблемите на измерването на костната компактност и остеопорозата. От 2007 година е доцент, а от 2012 година – професор към МУ-София.

Основните научнопрактически ползи на проф. Боянов са в региона на остеопорозата и костната метаболитна патология и заболяванията на щитовидната жлеза.

С изявения експерт ще разясняваме тематиката за синдрома на Хашимото – извънредно всеобщо заболяване на щитовидната жлеза, засягащо от ден на ден младежи и от двата пола. Акценти на видеосрещата ни с проф. Боянов ще бъдат въпросите за скритите изяви на болестта, вярната диагностика и способи за преодоляване на положението, както и модерни насоки за хранене на хората с хипофункция на щитовидната жлеза.

Въпросите си можете да задавате на, както и на имейлите и
Очакваме вашите въпроси най-късно до 12 октомври, с цел да можем да ги зададем на проф. Боянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР