Уважаеми български граждани, Това, което виждате в новия парламент, е

...
Уважаеми български граждани, Това, което виждате в новия парламент, е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Пета година декларираме, че не искаме да бъдем част от това задкулисие

" Уважаеми български жители,

Това, което виждате в новия парламент, е остарялото задкулисие с нови лица. Чуйте причините – оня ден предлагането на „ Българска социалистическа партия за България” е било „ противоконституционно”, тъй като ограничаваме правата на изпълнителната власт, които са им дадени с Конституцията. Днес към този момент „ не е противоконституционно” с новото предложение, с което се усилват въпросите, в които Народното събрание лимитира изпълнителната власт – и ще го поддържат.

Миналата седмица е „ противоконституционно”, тъй като желаеме 3 или 4 ограничавания, а през днешния ден към този момент не е противоконституционно, тъй като се прибавят още 7 – подписване на нови контракти на стойност над 1 милион лв., взимане и даване на държавни заеми и така нататък Освен нелогично, това е доста комичен опит за прикриване на истината, която желая в този момент да кажа – с лицето си, от трибуната на Народното събрание, пред целия българския народ.

Онзи ден, пред всички камери, и пред управлението на Българска социалистическа партия, с мен се организира нахален и нагъл диалог: „ Оттегли това предложение, ще те подкрепим след една седмица, тъй като има няколко публични поръчки и няколко концесии на плажове.” Цитирам Йордан Цонев. И стоя с лицето си пред целия български народ, имам очевидци – цялото управление на групата. Дотолкова беше засегнат, че си разреши да го направи пред целия първи ред. А съм сигурна, че в случай че си върнете камерите, ще видите реакцията ми и страшния скандал, който се разви в границите на 3 минути. Казах му: „ Кой си ти, че ще казваш какво ще прави Българска социалистическа партия? Вие може да командвате във вашата група, само че не и в нашата партия”.

Пета година заявяваме, че не желаеме да бъдем част от това задкулисие. И пета година ви го потвърждаваме. Доказваме ви го и в този момент. Всички причини за някакви процесуални нарушавания, за някаква противоконституционност, сами си ги обориха – с декларирането, че през днешния ден към този момент ще поддържат това предложение.
Днес – откакто отпътува концесията на Летище „ София”, откакто за две седмици се дадоха 12 нови концесии за подземни благосъстояния, откакто се овладя енергетиката, откакто се овладя земеделието, опазването на здравето, а на следващия ден ще ви изнеса обстоятелства за преодоляването даже и на културата. На театрите, читалищата, библиотеките – всичко е сменено. И в този момент какво? Ще излиза някой тук и ще се прави на честен и парламентарен експерт? Който произнесе оня ден 3 фрази: „ Почакайте малко, имаме няколко плажа, почакайте малко, ще нарушите огромни публични поръчки – по този начин ще затрудните и служебния кабинет “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР