„Уважаеми българи, помните ли Гинка Върбакова и кой стои зад

...
„Уважаеми българи, помните ли Гинка Върбакова и кой стои зад
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ и Иван Иванов прикриват Гинка и покровителя от Банкя

„ Уважаеми българи, помните ли Гинка Върбакова и кой стои зад нея? Заради продажбата на ЧЕЗ България променихме Закона за енергетиката и дадохме пълномощия на КЕВР да не позволява такива тъмни покупко-продажби. Събрахме и внесохме над 200 000 подписа за прекъсването на продажбата”. Заяви ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Корнелия Нинова във връзка отчета на КЕВР.

Тя съобщи, че и през днешния ден е отправила запитване към КЕВР- какво са създали по този въпрос. „ Най-нагло, Иван Иванов ми отговори, че законът е неприятен и по тази причина няма да го приложат, а мнението на 200 000 българи не важи за тях, тъй като не е референдум. ГЕРБ поддържаха Иванов. Хора, разбирате ли какво значи това? Орган, определен от Народно събрание, споделя на парламента- няма да ви извършвам законите. Депутатите от ГЕРБ му ръкопляскат. Защо? За да прикрият Гинка от Пазарджик и настойника от Банкя. А дали това има нещо общо с повишение на цените от 01.07.?”, съобщи още Корнелия Нинова

Драгомир Стойнев към КЕВР: Не бягайте от отговорност за ЧЕЗ

„ Скандалът за ЧЕЗ избухва през 2017 г.- по тази причина е обикновено да питаме: какво е било отношението на КЕВР. Вие сте определени от Народното събрание и е обикновено народните представители да ви задават въпроси и вие да отговаряте “, по този начин зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев се обърна към ръководителя на КЕВР. По думите му законът не е изменен проформа, а с съответни оферти, които са били признати и от ръководещото болшинство. „ Г-н Иванов и цялата комисия са длъжни да съблюдават закона, без значение дали е прекрасен или не. Не е тяхна работа да идват и от тази естрада да го разясняват “, безапелационен бе той.

Стойнев акцентира, че в случай че съблюдават закона, КЕВР би трябвало да се произнесе, когато става въпрос за прекачване на активи и за лицензионна активност. „ Оттук нататък, отговорността, колкото и да желаете да бягате от нея, е напълно ваша. Не бягайте от отговорност за ЧЕЗ. Ако са ви нужни средства, експерти- за това е Народното събрание и се гласоподават бюджети по този начин, че да си свършите обикновено работата “, акцентира той и разяснява, че договорката е била напълно непрозрачна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР