Уулвърхемптън спря победната серия на Манчестър Сити във Висшата лига,

...
Уулвърхемптън спря победната серия на Манчестър Сити във Висшата лига,
Коментари Харесай

Сензация! Уулвс видя сметката на шампиона Манчестър Сити

Уулвърхемптън спря победната серия на Манчестър Сити във Висшата лига, откакто " вълците " победиха първенеца с 2:1 на " Молиню ". Хи-чан Хван донесе триумфа за тима на Гари О`Нийл с гол в 66-ата минута. Победата изкачи Уулвърхемптън до 13-ото място със седем точки, до момента в който Сити резервира лидерската си позиция в таблицата с 18 точки.

В 13-ата минута Рубен Диаш си означи автогол, с цел да даде преднина на " вълците ". След попадението " жителите " натиснаха и в 28-ата минута Нейтън Аке стреля с глава, само че ударът му попадна право в ръцете на Жозе Са. Две минути по-късно и Фил Фодън тества рефлекса на португалския пазач. Англичанинът се оправи с двама бранители на Уулвс и стреля в долния десен ъгъл, само че Са се намеси.

В първата минута на добавеното време някогашният футболист на " вълците " Матеуш Нунеш се озова на добра позиция в наказателното поле, само че ударът му не затрудни вратаря на домакините. Отборът на Пеп Гуардиола съумя да сътвори още едно рисково състояние пред вратата на Уулвърхемптън, само че Са се оправи и с изстрела на Рубен Диаш.

Втората част стартира с напън на " жителите ". Ерлинг Холанд получи първия си добър късмет, само че и неговият удар бе избавен от португалския вратар на домакините.

Логичното се случи в 58-ата минута, когато Хулиан Алварес изравни след точно осъществяване от директен свободен удар. В 66-ата минута след нова рискова контраофанзива, Уулвърхемптън възвърне преднината си. Матеуш Куня отклони към Хи-чан Хван. Ударът на южнокорееца за малко да бъде изчистен от голлинията от Кайл Уокър, само че това в последна сметка не се случи.

В идващия кръг Уулвърхемптън ще одобри Астън Вила, до момента в който за Манчестър Сити първо следва мач против Република България Лайпциг в Шампионската лига, преди дербито с Арсенал през уикенда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР