Утвърждаваме България като целогодишна дестинация, а Германия е в топ

...
Утвърждаваме България като целогодишна дестинация, а Германия е в топ
Коментари Харесай

Германия е в топ 3 на входящите ни пазари за туризъм

Утвърждаваме България като целогодишна дестинация, а Германия е в топ 3 на входящите ни пазари.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с основния изпълнителен шеф на групата TUI Фридрих Юсен.

„ Работим за одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация, като залагаме на цифровия маркетинг и интернет връзките “, уточни министърът.

Двамата с Юсен разговаряха в границите на срещата на министрите на туризма от Г20 в Буенос Айрес, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

„ Важен приоритет е разширението на крилата на сезона. Затова създадохме 8 културно-исторически дестинации, а в този момент приключваме 12 винено-кулинарни и 8 балнео- и СПА, с което целим да притеглим повече гости отвън дейните месеци за пътешестване “, акцентира министър Ангелкова.

Тя заяви, че Германия е в топ 3 на водещите пазари за входящ туризъм в България.

През 2017 година немските туристи у нас са били повече от 870 хиляди и броят им е повишен с 5,3 на 100 по отношение на 2016-а.

Много положителни са индикаторите и за този зимен сезон.

За интервала декември 2017–февруари 2018 година визитите на немски туристи в страната ни са 41 804, като растежът по отношение на декември 2016–февруари 2017 година е 7%, добави министър Ангелкова.

“България е непрекъснато разрастващата се туристическа дестинация”, акцентира Фридрих Юсен от своя страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР