Утрешният ден е обявен за неучебен за учениците във великотърновското

...
Утрешният ден е обявен за неучебен за учениците във великотърновското
Коментари Харесай

Утрешният ден е обявен за неучебен за великотърновско училище, пострадало от бурята

Утрешният ден е разгласен за неучебен за учениците във великотърновското учебно заведение “Вела Благоева “ поради вредите, нанесени от градушката и бурята върху покрива на постройката, заяви шефът на учебното заведение Ангел Янчев, представена от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че сигнал за компрометираната покривна структура е получен към 19:00, когато във Велико Търново стартира стихия, съпроводена с градушка. Час по-късно учебното заведение е било обезопасено с полицейски ленти, полицейски екип ще дежури и през нощта. Решението на учебното управление е в съгласие с Областния шеф и Районното ръководство на образованието.

Днес стихия нанесе голям брой материални вреди във Велико Търново и района. Засега няма данни за потърпевши хора и за затворени пътища, сподели за Българска телеграфна агенция регионалният шеф Ивайло Здравков. Паднали клони и дървета затрудняват придвижването, само че няма затворени пътни прави.

Градушката с размер на орех е нанесла вреди на коли, жилища, дворове и градини в обитаемоте места от региона. Не е оповестено бедствено състояние, разясни регионалният шеф. По-рано през днешния ден кметът на община Велико Търново Даниел Панов съобщи, че привиква спешен щаб за бързо очистване на провалите, нанесени от естествената буря.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР