Утре внасяме предложение за отлагане на решението от 1 юли

...
Утре внасяме предложение за отлагане на решението от 1 юли
Коментари Харесай

Георги Свиленски: За да не плащат хората, реформата с тока трябва да се отложи с година

Утре внасяме предложение за отсрочване на решението от 1 юли 2024 година битовите консуматори да излязат на свободния пазар на ток, което неизбежно ще докара до увеличение на цените за електрическа енергия.

Това разяснява пред Нова тв депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. 

Колегите изясняват потребността от това деяние посредством Плана за възобновяване и резистентност, само че там по принцип няма период за въвеждането на свободния пазар за битовите консуматори. Затова ние предлагаме това нещо да се отсрочи с една година, защото битовите консуматори нямат опция сега да понесат и този удар върху фамилните бюджети, разяснява той.

Чрез тази пролонгация страната ни няма да загуби пари по проекта, защото там няма период подложен, ограничаване за тази промяна, а българските фамилии не би трябвало за са тези, които ще платят цената на тази промяна, разяснява той.

Добре е в този момент да се отсрочи тази промяна, тъй като цените са високи и първите потърпемши от такава смяна ще са българските жители. Затова ние предлагаме да се напарви нужната подготовка, фонда за сигурност също би трябвало да се възвърне. Там трябваше да има 1 милиарда лева, само че тези пари са взети по една или друга причина за потребностите за бюджета и в този момент тези пари би трябвало да се възстановят, разяснява той.

А във връзка с политическата конюнктура, в този момент на ход са хората. Те би трябвало да покажат на изборите, че тези хора, които ни ръководят в този момент, повече не трябва да са на власт, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР