Утре в цяла България ще са в сила жълт или

...
Утре в цяла България ще са в сила жълт или
Коментари Харесай

Дъжд и сняг: Жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна! КАРТА

Утре в цяла България ще са в действие жълт или оранжев код за рисково време. Това демонстрира картата за рискови феномени на Национален институт по метеорология и хидрология.

В източната част на страната в действие ще бъде жълт код за значителни превалявания от дъжд. В по-голямата част от Западна България ще бъде в действие оранжев код за изобилен обилен дъжд и сняг. Ще има и условия за виелици и навявания по планинските проходи.

В област София ще има обилни превалявания с количества 20-40 mm. Дъждът ще минава в сняг и ще се образува нова снежна завивка.

В Пловдивско най-засегнати ще са в северната част на региона.

Още преди обяд в Предбалкана и високите полета, а след обяд и в множеството региони от Северна България дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в източните региони - мощен. С него ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват, към 14 часа в по-голямата част от страната ще са сред 2° и 7°.

През нощта против събота дъждът на всички места ще премине в сняг. В събота в северните региони преваляванията ще отслабнат и последователно ще стопират, а в южната половина от страната ще продължат през целия ден. Ще се образува снежна завивка.

Застудяването ще продължи и в цялата страна температурите ще остават съвсем без дневен ход, близки до нулата.

Очаквайте детайлности!



 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР