Утре в 13 часа е насрочено заседание на парламентарната комисия

...
Утре в 13 часа е насрочено заседание на парламентарната комисия
Коментари Харесай

Атанас Зафиров за напрежението НАТО - Русия: Борисов да не търси проблеми там, където ги няма

Утре в 13 часа е планувано съвещание на парламентарната комисия по защитата, в което ще вземе присъединяване и министърът на защитата. В последна сметка на съвещанието могат да бъдат заложени всички въпроси и да бъдат получени всички отговори. Нагнетяването на напрецението потегли от страна на ГЕРБ. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " и ръководител на Комисията по защита Атанас Зафиров във връзка напрежението по оста НАТО – Русия, в което беше намесена и България.

Има есклация на напрежение. Тя е леко пресилена. Преговорите сред НАТО и Русия вървят, чакам да има позитивна развръзка. Българската позиция беше декларирана ясно. Надявам се да получим повече информация от министъра на отбрамната за съответни закани, в случай че изобщо има такива, съобщи Зафиров.

Докато не получим публично претенции за разполагане на въоръжение на НАТО у нас, всичко е в областта на спекулацията. Самолетите от Испания и Нидерландия са за рутинно присъединяване в задачата "Еър полисинг " за охраняване на югоизточния фланг на НАТО. Това се случвало и преди. Няма нищо изключително, и различен път са употребявани съюзнически самолети за тази задача. Опитът за нагнетяване на напрежение от страна на ГЕРБ е непотребен. Тепърва на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще му се постанова да дава отговор на много тежки въпроси – за какво българските военновъздушни сили се намират в това положение и не могат сами да обезпечат самолети за присъединяване в тази задача. В последните 10 година държавните управления на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г редовно неглижираха бранш "Сигурност " и по тази причина секторът сега е в това положение. Няма смисъл Борисов да търси проблеми там, където ги няма, разяснява ръководителят на Комисията по защита.

Нека се концентрираме върху действителностите и да изчакаме по какъв начин ще се развият връзките сред НАТО и Русия. В България няма съюзнически войски на НАТО и военно командване има център за деяние при рецесии и повреди. Няма какво да се извежда от България, с изключение на българските въоружени сили, които са част от НАТО и няма по какъв начин да бъдат изведени, акцентира Атанас Зафиров.

Убеден съм, че в Украйна няма да се стигне до последна ескалация, до война. Придаването на извънредност и изкуствена тревога е изцяло ненужно и по никакъв метод не оказва помощ за успокояването на обстановката, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " разяснява и отхвърлянето на оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Конгреса на "червените ": "Г-жа Нинова заслужава поздравления, че пое цялата отговорност за загубата на изборите, само че поздравления заслужават и членовете на Конгреса. Няма по какъв начин цялата отговорност да бъде вменена единствено на един човек. В момента госпожа Нинова се употребява с поддръжката на главната част от българските социалисти. Делегатите демонстрираха мъдрост - изцяло безсмислено е партията да бъде хвърлена в един превдварително решен партиен избор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР