Утре в 11:00 часа се очаква среща в Народното събрание

...
Утре в 11:00 часа се очаква среща в Народното събрание
Коментари Харесай

Синдикати, енергетици и миньори ще се срещнат с партиите в НС утре

Утре в 11:00 часа се чака среща в Народното събрание сред протестиращите синдикати, енергетици и миньори и представители парламентарни групи, съобщи Българска национална телевизия.

Според публичната телевизия огромна част от протестиращите са се съгласили такава среща да се състои.

Днес протестиращите сложиха 6 условия пред държавното управление, с цел да спрат стачките и блокадите, само че в хода на деня обявиха, че желаят в разговора да бъдат включени и парламентарно показаните партии, чиито водачи с подписите си да подсигуряват вероятно съглашение.

Междувременно протестиращите миньори и енергетици отхвърлят поканата за договаряния на премиера Денков. Към този час блокирани остават автомагистрала " Струма " край Дупница, автомагистрала " Тракия " край Стара Загора и Проходът на републиката.

Протестиращите миньори и енергетици отхвърлиха поканата на премиера Николай Денков да договарят на следващия ден с него в Раднево. Те упорстват за среща в Народното събрание с водачите на ръководещата коалиция.

Днес по обед протестиращите миньори и енергетици упорстваха министър председателят Николай Дянков да пристигна при тях, по-късно пренасочиха настояванията си към народните представители и чакат покана за среща в София, с цел да договарят с ръководителите на парламентарните групи.

Междувременно обаче такава пристигна от страна на премиера.

Бисер Бинев, синдикален водач на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица-изток ", попита протестиращите на автомагистрала " Тракия " би трябвало ли да отидат на срещата.

Отговорът беше: " Не, не. Тук да пристигна. Тук, на място ".

" Ние си казахме, до през вчерашния ден в действителност говорехме едно - искахме той да пристигна тук. Той през днешния ден реши, че може вероятно да пристигна в мините или в ТЕЦ-а, без значение къде. Ако желае, да заповяда тука ".

Такава е и позицията на протестиращите енергетици, които за четвърта вечер блокират Прохода на Републиката край Гурково.

Всички остават на позиция, че договарянията за промени в Териториалните проекти за обективен преход и предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да се водят в Народното събрание:

" В Народното събрание. Среща с всички всички парламентарно показани групи ".

По информация на синдикатите ръководителят на Народното събрание Росен Желязков към този момент е уведомил ръководителите на парламентарните групи за желанието на синдикатите.

Блокадите на съществени пътни артерии не престават и през тази нощ.

Блокадата на Автомагистрала " Струма " при Дупница също ще продължи и във вторник и до решение на проблемите с районния проект за обективен преход и осъществяването на 6-те точки, изпратени до парламентарните групи в Народното събрание, оповестиха уредниците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР