Утре в 09:30 часа ще бъде открит 244-ият Традиционен пролетен

...
Утре в 09:30 часа ще бъде открит 244-ият Традиционен пролетен
Коментари Харесай

Пролетният панаир в Търговище ще бъде открит утре

Утре в 09:30 часа ще бъде открит 244-ият Традиционен пролетен панаир в Търговище . Проявите ще започват с обред за издигане на знамената на централния площад „ Свобода “. В 09:45 ч. от площада ще тръгне дефиле към изложбените зали в Художествена изложба „ Никола Маринов “. То ще бъде предвождано от Духов оркестър „ Васил Абрашев “ и Мажоретен състав „ Търговище “. Маршрутът е по улиците „ П. Р. Славейков “, „ Капитан Данаджиев “ и „ Мургаш “.

Кметът на Търговище доктор Дарин Димитров публично ще открие Изложението в 10:00 ч., пред галерията.

Кулинарното съревнование „ Да се хванем за зелено “ ще стартира в 13:00 ч. в Алеята на занаятите. 10 тима ще се надпреварват в приготвянето на най-вкусната манджа от зеленолистни зеленчуци. Успоредно с участниците ще готви и началник Иван Звездев . В края на надпреварата всички посетители ще могат да вкусят и от неговата манджа. Шеф Звездев ще бъде и ръководител на журито. В състава му са още началник Йонко Дяков , който е родом от Търговище, както и Божанка Дамянова , учител в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „ Алеко Константинов “.

В 17:00 ч. на дребната сцена в парка „ Борово око “ ще стартира самодейността на любителски фолклорни клубове „ Хорáта на търговищкия край “ .

Вечерният концерт ще започва в 19:30 ч., на сцената в парка „ Борово око “ и е с присъединяване на Илия Луков . В 21:00 ч. пък „ Дивинатас “ ще показват огненото си шоу.

Програмата за всеки един ден от панаира е оповестена в и Фейсбук страницата „ Традиционен пролетен панаир Търговище „.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР