Утре Узбекистан ни връща Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор

...
Утре Узбекистан ни връща Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор
Коментари Харесай

Утре Узбекистан ни връща осъдения за двойното убийство пред дискотека Соло

Утре Узбекистан ни връща Илиян Тодоров, наказан на пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло ". Това се случва тъкмо година откакто Тодоров беше задължан на летището в Ташкент при опит да отпътува за Истанбул, напомнят от публичната телевизия.

Тодоров получи доживотната си присъда от Върховен касационен съд на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното ликвидиране на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото ликвидиране стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. " Позитано " и бул. " Витоша ", на метри от Съдебната палата в София.

На първа инстанция в Софийския градски съд арбитър Румяна Ченалова оправда подсъдимия Тодоров и го освободи от ареста. Последният ден, в който Илиян Тодоров е забелязан обществено у нас, е 23 декември 2011 година и оттогава е в неопределеност. Делото против него, обаче продължава и тричленен състав от съдии на Софийския апелативен съд, а по-късно и на Върховния касационен съд, за разлика от арбитър Ченалова, намират задоволително доказателства и осъждат Тодоров на пожизнен затвор.

Съдия Ченалова, която оправда Илиян Тодоров, става скандално известна и с друго дело няколко години по-късно. Тогава тя към този момент от углавен се е преквалифицирала в арбитър по търговски каузи. Открито е произвеждане по неплатежоспособност на дъщерните компании на френската компания " Белведере ", а Ченалова назначава собствен приближен за синдик. Това става повод тогавашният френски дипломат в София Ксавие Лапер дьо Кабан да каже: " Има гнили ябълки в правосъдната система ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР