Утре температурите слабо ще се понижат и ще са под

...
Утре температурите слабо ще се понижат и ще са под
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в Северна България утре

Утре температурите едва ще се намалят и ще са под 30 градуса. Ще има и превалявания и гръмотевици, на повече места в Южна България. По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили, изключително в Дунавската низина където поривите ще надвишават 72 км/ч. С него в страната ще нахлуе по-хладен въздух.

Обявен е жълт код за 10 области в Северна България - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Търговище, Русе, Силистра, Разград и Шумен.



Сутрешните температури в сряда ще са най-вече сред 12 и 16 градуса, малко по- високи по морския бряг. Денят там ще е безоблачен, облаците ще дойдат в по-късните часове и ще превали чак вечерта на обособени места по южното крайбрежие. Ще духа сдържан вятър. Максимални температури на въздуха - към 27°-28°, морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде едва.

Условията за туризъм в планините обаче няма да са подобаващи - ще завали още към обяд, ще има и гръмотевици, ще духа и мощен вятър.

Причина за преваляванията и понижението на температурите у нас и в останалата част от Балканите е леден атмосферен фронт, който ще премине през полуострова. Над Централна Европа преваляванията ще стопират, само че облачността ще се задържи забележителна, до момента в който над по-голямата част от Западна Европа ще е най-вече слънчево.



У нас в четвъртък ще е прохладно, само че превалявания, както и в петък, съвсем няма да има. Ще бъде, обаче относително хладно, с оптимални температури в петък сред 21° и 26°.

В събота за малко ще се затопли, само че в западните региони ще превали. В неделя ще вали в Западна и Южна България. В западната половина от страната температурите сензитивно ще се намалят и дневните ще остават под 20°, на изток към момента ще са високи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР