Утре ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста

...
Утре ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста
Коментари Харесай

Времето в понеделник: слънчево, но с облаци и дъжд

Утре ще доминира слънчево време , в следобедните часове с купеста облачност , оповестиха от.

През нощта северозападният вятър ще отслабне, а в по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. По-значителна облачност ще има над Североизточна България, а до среднощ и над крайните югозападни региони, и тук-там там към момента ще има валежи.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

На места основно в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд . Ще продължи да духа северозападен вятър и ще е до умерен; по здрач ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток.

Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София към 24°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, и тук-там основно по северното крайбрежие ще превали дъжд. Вятърът ще е до сдържан, преди обяд от север, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е сред 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по забележителна в следобедните часове, и тук-там в масивите от Югозападна България, както и в източните региони на Стара планина ще превали дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра към 10°.

През идващите два дни в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. В часовете към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна България, а във вторник и в североизточните региони ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 11° и 16°, а оптималните - сред 24° и 29°, по-ниски във вторник в Североизточна България. (НИМХ)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР