Утре ще оформим в отделен закон предложението за 9 %

...
Утре ще оформим в отделен закон предложението за 9 %
Коментари Харесай

Борисов: Утре оформяме 9% ДДС за хотелите и ресторантите

" Утре ще оформим в обособен закон предлагането за 9 % Данък добавена стойност за заведенията за хранене и хотелите ". Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на брифинг в зала " Запад " на Народното събрание, съобщи " Фокус ".

" По принцип ГЕРБ са срещу изрично, само че аз смятам, че това е един късмет за осветляване на сектора, да стартират да заплащат заплатите и осигуровките към тях на цената и на цената, която са. Затова не могат да проработят ограниченията 60 на 40 ", сподели още Борисов.

" Това да бъде до 2021 година, в случай че несъмнено работи добре, тъй като браншът смята, че това ще нанася повече доходи в бюджета. Моите сътрудници смятат, че ще понесем загуби в приходната част над 150 млн. лева Да забележим кой ще бъде прав. Истината е, че със заповед на министъра, работата на този отрасъл е неразрешена и в този момент на части се отварят тераси или даваме им наставления, дистанции, събиране на хора. Това е месеци наред. Не виждам скоро това да се промени, тъй като страните, които си разрешиха това да го създадат, към този момент берат горчиви плодове. Имам поради, които подцениха пандемията ", съобщи още Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР