Утре ще бъде облачно и дъждовно. Почти в цялата страна

...
Утре ще бъде облачно и дъждовно. Почти в цялата страна
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в почти цялата страна утре, оранжев в три области


Утре ще бъде облачно и дъждовно. Почти в цялата страна е разгласен жълт код за рискови превалявания, а тук-там и за мощен вятър. За областите Кърджали, Хасково и Смолян синоптиците са издали оранжев код, съобщи Българска телеграфна агенция.

Значителни ще са преваляванията тук-там в Западна и Централна България. В централните региони на Южна България са вероятни и гръмотевици. В Източна България ще продължи да духа сдържан и мощен юг-югоизточен вятър. След обяд в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен; ще бъде сдържан до мощен и ще нахлува леден въздух. Към вечерта, със захлаждането, във високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 4°-5° тук-там в Западна България до 12°-13° в източната половина от страната, в София към 5°.

Над Черноморието също ще бъде облачно, към и след обяд с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°.

 СНИМКА: Национален институт по метеорология и хидрология

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 800-1000 метра от дъжд. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който след обяд в масивите от западната половина на страната ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

В сряда облачността над по-голямата част от страната ще се задържи забележителна. Все още ще има превалявания, най-вече от дъжд и повече по количество в източната половина, само че и тук-там в Западна България ще превалява, като в Предбалкана и във високите котловинни полета дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР