Утре се очаква дъждовно време, като са възможни и гръмотевици. Това

...
Утре се очаква дъждовно време, като са възможни и гръмотевици. Това
Коментари Харесай

Утре ще е дъждовно, възможни са гръмотевици

Утре се чака дъждовно време, като са вероятни и гръмотевици. 

Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над източната половина от страната ще е най-вече ясно. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София – към 5°.

Започналото от запад нарастване на облачността на следващия ден ще обхване цялата страна и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, към и след обяд, тук-там, с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър, в Източна България - от югоизток, в западната половина от страната - изначало от югозапад, след обяд - от северозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, по-ниски - по Черноморието, в София – към 14°, съобщи през днешния ден.бг.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, към и след обяд - с превалявания от дъжд, по южното крайбрежие - по-значителни по количество. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, с превалявания от сняг, под 1800 метра - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, след обяд последователно ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

През нощта против петък ще бъде прохладно, само че преваляванията бързо ще спрат, от запад на изток, и облачността ще се раздра и ще намалее. В петък и събота ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е от западната четвърт, слаб до сдържан. Ще бъде топло, с оптимални температури в по-голямата част от страната над 20°, втория ден, тук-там, до 25°-26°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР