Утре съм поканен на среща на лидерите на Еврогрупата, където

...
Утре съм поканен на среща на лидерите на Еврогрупата, където
Коментари Харесай

България представя пред Еврогрупата утре кандидатурата си за чакалнята на еврозоната

Утре съм поканен на среща на водачите на Еврогрупата, където ще показва и нашите писма и кандидатурата ни за чакалнята на еврозоната, ще ги срещна с направеното към този момент, тъй като изпълняваме всичките пет критерия. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел.

Той добави, че финансовият министър Владислав Горанов е поканен на 14 юли на среща на финансовите министри на Еврогрупата. Тогава ще бъдат решени и детайлите, изясни Борисов, като уточни, на следващия ден единствено ще ги запознае с кандидатурата ни. 

" Утре политически ще попитам за какво се постанова да променяме критерии за чакалнята на еврозоната, и петте са изпълнени ", съобщи Борисов. 

По думите му България не е отговорна, че са били премахнати толкоз производства в страната, а след излизането на социалистическия лагер милиони са отишли в демократични страни, че са подмамвани с по-големи заплати лекари, инженери, програмисти, софтуерни експерти.

Борисов разяснява и казуса с мигрантите. 

Той уточни, че към България не е отправяно предложение за сключването на двустранни съглашения за противоположен банкет на мигранти. 

Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз нашата страна е предложила компромисен метод за оправянето с миграцията, сподели Борисов и продължи: " Огромна част от сътрудниците поддържат предложенията и ще попитам тези, които не ги поддържат, какъв различен проект биха предложили, уточни той в коридорите на Европейския съвет ".

Премиерът сподели още, че страната ни предлага въвеждане на тристепенна система за авансово предизвестие при положение на надигането на миграционни талази, както познатия метод при прогнозата за времето с кодове в алено, жълто и зелено. Предвижда се по едно и също време задействане на незабавна защита на външните граници, обособяването на платформи или изнесени центрове за мигранти отвън границите на Европейски Съюз и вторично систематизиране в Общността на мигрантите. 

Държавите от първа линия по в този момент настоящите конвенции, когато записват по признатия, естествен ред бежанци, които желаят да отидат в други страни, по-късно не би трябвало да бъдат връщани назад. Иначе първите страни ще понесем цялата тежест, сподели той.

Според него проблемите с мигрантите могат да бъдат решени с нужните средства за това. 

Ще упорствам сътрудниците от Италия и Австрия да ни поддържат за това съглашението с Турция да работи. Преди няколко дни, когато се чухме с президента Реджеп Ердоган, той сподели, че до този миг единствено приказваме за съглашението, само че нищо не е платено или огромна част не е платена, уточни министър председателят, като добави, че финансирането на съглашението с Турция е значимо за договарянията с другите страни отвън Европейски Съюз по въпросите с миграцията.

Борисов употребява момента и да изтъкне сполучливото прекосяване на председателството. 

Всички до един изрично говореха, в това число и на съвещанието на водачите от Европейската национална партия, че това е едно от най-успешните ръководи, че е свършена голяма работа, коментира той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР