Утре, събота, на 1 октомври стотици ще сеизкачат скоростно до

...
Утре, събота, на 1 октомври стотици ще сеизкачат скоростно до
Коментари Харесай

Спомен за алпиниста Боян Петров: стотици изкачват скоростно Копитото

Утре, събота, на 1 октомври стотици ще сеизкачат скоростно до Копитото на Витоша. Събитието се организира за четвърта поредна година и е отдадено на К2 (8611 м), четвъртият връх от осемхилядниците на българския планинар Боян Петров.

Легендарният К2 има славата на най-труден за нанагорнище връх от Хималайската корона. Неслучайно опити за комерсиални експедиции там се вършат едвам от няколко години. Недостъпен и постоянно обгърнат в облаци, този връх е влезнал в сънищата на мнозина, само че малко на брой са тези, които са видели света от заветната пирамида.

Каракорум е сурова планина с остри скали и труднодостъпни места за създаване на лагери.



Организаторите на събитието на следващия ден изясняват, че изкачването на 1-ви е нанагорнище на фантазията. На това, което ни се коства невероятно... " Това, за което не се борим. Това, от което се опасяваме. Това, на което не сме платили цената ".

" На 1-ви октомври 2022 ще се съберем да изкачим една фантазия. Онази, поради която сме подготвени да умрем, с цел да кажем, че сме живели… "

Ето и малко повече за организацията:

На 1.10.2022 година в 8.00 часа отваря секретариата в региона на Стартовата сцена – бар " Шишарка " - 09.00 ч. - 12.00 ч.

Всеки, който има номер, би трябвало да премине през Стартовата арка, с цел да може електронната система да засече чиповете, които са залепени на гърба на стартовия му номер.

Финалната сцена е в двора на кулата на Копитото. Всеки финиширал играч ще получи документ и орден.

Ако някой играч започва, само че реши да не стигне до финала, би трябвало да се обади на телефон: 0887 262 692 или 0888 216 501, за бъде маркирано в системата, че няма да финишира, за да не се постанова да го изчакват или търсят.



Събитието има спортен темперамент, само че заставайки на старта на Княжево в идващите три километра вие се състезавате най-много със себе си, споделят уредниците. Можете да стартирате, когато поискате в интервала от 09:00 ч. до 12:00 ч. Времето ще се регистрира от спортния чип, който е прикован от задната страна на номера.



В 13.00 ч. ще бъдат наградени призьорите при дамите и мъжете, както и на всички деца на възраст до 13 години. Ще има и лотария за всички участници. Ще има специфична премия за най-якото селфи по време на изкачването. За задачата би трябвало да качите фотографията на страницата на Копитото във Facebook, прецизират от екипа.

Припомняме, че Боян Петров е единственият българин с 10 изкачени осемхилядника без потребление на О2 и без шерпи.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР