Утре преди обед в Русе се очаква да пристигнат 203800

...
Утре преди обед в Русе се очаква да пристигнат 203800
Коментари Харесай

Бюлетините за изборите пристигат в понеделник в Русе

Утре преди обед в Русе се чака да дойдат 203800 бюлетини за идните на 2-и октомври предварителни избори за народни представители. Те ще бъдат доставени при засилени ограничения за сигурност и посрещнати на място от представители на управлението на Областната администрация и Районната изборна комисия /РИК/.Веднага след разтоварването бюлетините и изборните бумаги ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с непрекъсната полицейска защита. Създадена е организация те да бъдат предоставени на общините от района във вероятни най-кратки периоди.

Изборите тази неделя ще се проведат още веднъж напълно машинно в секциите с над 300 гласоподаватели. В изборните секции в страната и в чужбина, в които на предходните избори на 14-и ноември 2021 година са дали своят вот над 349 души, ще има и втора машина за гласоподаване. Хартиените бюлетини ще се употребяват в секциите с под 300 души, а в останалите единствено при пораждане на проблем с електронните устройства. В преносимите секции ще се гласоподава с хартиени бюлетини. На процедура бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват вота на 100% във всички секции. Припомняме, че по последни данни на РИК гласоподавателите в района са 203542.

Към момента разкритите непрекъснати секции в региона са 327, като тези от тях, където гласоподавателите са над 300, са 290. Именно в тях ще се гласоподава с електронно устройство. В 20 от 290-те секции ще бъдат ситуирани по две машини. 19 от тях са в Русе, а една е в Новград, община Ценово. Това значи, че ден преди изборите – на 1-и октомври в Русе се чака да дойдат 310 машини. Припомняме, че на предходните избори техният брой бе 340, а секциите с по две машини в региона бяха 48. Същевременно са разкрити и шест преносими секции за хора с увреждания. По една такава секция ще има в Бяла и Ценово, а по две в Русе и Ветово.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите в събота. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР