Утре Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на Председателски съвет

...
Утре Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на Председателски съвет
Коментари Харесай

ГЕРБ се отказаха от мораториума върху новите лекарства, за да спрат спекулациите

Утре Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи на Председателски съвет на Народното събрание да бъде гласувана в пленарна зала анулация на Параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК.

Това излиза наяве от изказване на ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на политическата партия Цветан Цветанов, разпратено до медиите.

Така от ГЕРБ дават отговор на водача на социалистите Корнелия Нинова, която по-рано през днешния ден осведоми, че е разговаряла по телефона с премиера Бойко Борисов по тематиката с мораториума върху новаторските медикаменти, след което е провела диалог и с Цветан Цветанов. Нинова очакваше отговора на ГЕРБ до през днешния ден 17 часа и до на следващия ден - решение на председателския съвет.

От ГЕРБ ще подкрепим предлагането само при постигането на цялостен политически консенсус от всички парламентарни групи и ръководителите им, декларира Цветан Цветанов.

Предложението на ПГ на ГЕРБ ще е за анулация на Параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК - параграфът и върху, който президентът Румен Радев наложи несъгласие, което беше обаче отхвърлено от Народното събрание.

Цветанов декларира, че с представителите на всички институции, с които е разговарял през днешния ден, както и с ръководителите на отрасловите парламентарни комисии са постигнали консенсус, че сензитивна тематика като опазването на здравето не трябва да се употребява за политически спекулации и за игра със страховете на българските пациенти.

Затова и Цветан Цветанов показва, че при диалога си с министрите на опазването на здравето и на финансите Кирил Ананиев и Владислав Горанов е бил известен, че министърът на опазването на здравето към този момент е подготвен със всички заповеди за основаването на 6 комисии, както и с Правилник за изискванията и реда за работата на комисиите за систематизиране на скъпоструващите медикаменти.

" По този метод към този момент е основана цялата нормативна среда за работата на комисиите надалеч преди края на годината. Затова изричам благодарността на ПГ на ГЕРБ за организацията и готовността на здравния министър Кирил Ананиев и екипа му ", се споделя в изказването на Цветанов.

Въпреки това на следващия ден от ГЕРБ ще внесат предлагането за анулация на Параграф 6 - " с цел да спрем всички спекулации, че онкоболни пациенти ще останат без лекуване. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР