Утре от от 12:00 до 15:00 ч. е планиран мирен

...
Утре от от 12:00 до 15:00 ч. е планиран мирен
Коментари Харесай

Производители на малини и ягоди ще блокират кръговото кръстовище край с. Трапище

Утре от от 12:00 до 15:00 ч. е плануван кротичък митинг на производители на малини и ягоди. Те ще блокират кръговото кръстовище край с. Трапище. Демонстрацията на неодобрение е организирана от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на асоциацията Божидар Петков.

С малинокомбайни и друга земеделска техника на основния път Търговище – Разград малинопроизводители от цялата страната ще показват недоволството си против нарастването на цената на водата за напояване.

Те ще бъдат подкрепени от аграрни производители от секторите „ Плодове и зеленчуци “, „ Зърнопроизводство “ и „ Оризопроизводство “.

Основните претенции на производителите са да бъде редуцирана цената на водата до равнища от сезон 2022 година като спешна мярка, уточни Петков. По думите му също така е належащо да се създаде дълготрайна държавна политика и тактика за цената на водата и методика, която да обезпечи идентична цена на водата за всички аграрни производители от бранш „ Плодове и зеленчуци “.

„ Имаме и други претенции, свързани с настоящи и сериозни все още проблеми в бранша “, уточни Божидар Петков. Той добави, че казусът с напояването е доста сериозен и в случай че страната не се намеси, доста стопани ще се откажат от развъждането на малини и ягоди. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР