Утре от 13:30 часа пред катедралния храм Успение Богородично“ във

...
Утре от 13:30 часа пред катедралния храм Успение Богородично“ във
Коментари Харесай

Финалът на Най-добър млад шофьор на България е утре във Варна

 Утре от 13:30 часа пред катедралния храм " Успение Богородично “ във Варна ще се състои финалното събитие от четвъртото следващо издание на акцията за пътна сигурност " Най-добър млад водач на България “.

На събитието ще присъстват инж. Емил Панчев – ръководител на Съюза на българските автомобилисти, основен контрольор Дамян Владинов – отдел " Пътна полиция “ към ГДНП, Милен Марков - Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата " и Надежда Тодоровска - зам.-генерален шеф на Българския Червен кръст.

Най-добър млад водач на България се организира за четвърта поредна година. Капанията е ориентирана към водачи с малко стаж (до 5 години) и на възраст сред 18 и 26 години. Според данни на пътна полиция те са едни от най-честите участници в пътнотранспортни катастрофи в страната, както и най-застрашената група участници в придвижването.

В рамките на акцията участниците показват своите теоретични знания посредством онлайн тест, а 20-те справили се най-добре с него вземат участие във финалното съревнование, в което демонстрират и практическите си умения зад кормилото.

Кампанията изпитва освен техния надзор върху автомобила, а и уменията им да реагират в рискови обстановки, да мислят бързо, да оказват помощ на потърпевш при ПТП и даже да сменят автомобилна гума.

В рамките на акцията участниците показват своите теоретични знания посредством онлайн тест, а 20-те справили се най-добре с него вземат участие във финалното съревнование, в което демонстрират и практическите си умения зад кормилото. Кампанията изпитва освен техния надзор върху автомобила, а и уменията им да реагират в екстемни обстановки, да мислят бързо, да оказват помощ на потърпевш при ПТП и даже да сменят автомобилна гума.

Тази година с изключение на в България надпреварата ще се организира в още 4 европейски страни - Австрия, Полша, Словения и Сърбия. Първите трима от всяка страна ще вземат участие във второто интернационално издание на Най-добър млад водач, което ще се организира тази година в Полша.

Кампанията обичайно се провежда от СБА в партньорство с “Пътна полиция ", ДА “Безопасност на придвижването по пътищата " и БЧК. Сред сътрудниците в четвъртото издание е и Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР