Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не

...
Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не
Коментари Харесай

Манолова: Утре ще поискаме оставката на Сачева

Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили поддръжка и деятели на " Изправи се.БГ " ще провеждат събитие пред Министерския съвет, с цел да желаяме оставката на обществения министър. Имаме сигнали от жители, които не са получили по 24 лева дневно за чиновниците от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас, които ще се включат в събитието. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова пред медиите в Плевен, където през днешния ден откри офис на организацията.

Тя добави, че общественият министър е дала обещание до края на декември 2020 година чиновниците на затворените бизнеси да получат 24 лева дневно поддръжка, само че до края на декември утвърдените за помощта са 14 500 по данни на Агенцията по заетостта. Не е ясно какъв брой от хората са получили действително пари. Според данни на работодателски организации са дадени сред 500 хиляди и 1 млн. лева, от обещани 50 млн. лева, изясни Манолова.

Основен приоритет на " Изправи се.БГ " е внезапното увеличение на приходите на работещите българи и преизчисляване на пенсиите, зелените дела, проверка на безобразията на 11-годишното ръководство на Борисов. Имаме явен проект за поддръжка на бизнеса и на елементарните жители в изискванията на рецесия. Досега има единствено обещания, а компаниите и хората се оправят който както може, добави Манолова.

Затворените бизнеси би трябвало да са подкрепени, милионите да стигнат до хората, а не до приятелския кръг на властта, безапелационна е тя.

" Изправи се.БГ " издига претенденти за кметове за частичните локални избори на 28 февруари. За село Николаево претендент ще е Ваня Орозова, а за село Славовица, община Долна Митрополия - Галя Игнатова. Другата седмица ще представим и претендентът ни за община Мъглиж, област Стара Загора, заяви още Манолова в Плевен.

Тази седмица открихме офиси на " Изправи се.БГ " в Петрич, Нови пазар и Плевен. През идната седмица ще открием офиси в Перник и Кюстендил. Към Гражданската платформа не престават да се причисляват цивилен организации. Целта ни е демократичните извънпарламентарни субекти да създадем сериозно болшинство в идващия парламент, сподели още Манолова.

Тя добави, че " Изправи се.БГ " има подготвена законодателна рамка, която е в отбрана на зелените дела и на хората против монополите. Имаме явен проект за поддръжка на бизнеса и на хората, изясни ръководителят на Гражданската платформа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР