Утре областите Добрич, Варна и Бургас са предупредени за жълт

...
Утре областите Добрич, Варна и Бургас са предупредени за жълт
Коментари Харесай

На морето са предупредени, времето със серия от неприятни изненади

Утре областите Добрич, Варна и Бургас са предизвестени за жълт код за мощен вятър Температурите в София, Пловдив и Варна ще са сред 16 и 33 градуса, демонстрира справката в Национален институт по метеорология и хидрология.

Над източната половина от страната ще е най-вече слънчево. На запад облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места в планинските региони ще превали кратковременно. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - към 25°.

Над масивите от Западна България облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места ще има превалявания от дъжд. На изток ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 12°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

До средата на седмицата въздушният транспорт над страната ще е от североизток - до сдържан, в Дунавската низина и Източна България и краткотрайно мощен.

Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Южна България, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 24° и 29°. В събота вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. В неделя с сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и на доста места ще има превалявания от дъжд. Температурите ще се намалят с 5-6 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР