Утре няма да влезе в сила нищо. Може да обявим

...
Утре няма да влезе в сила нищо. Може да обявим
Коментари Харесай

Кацаров: Утре няма да влезе в сила нищо. Ако обявим мерки, ще влязат в сила до дни |

„ Утре няма да влезе в действие нищо. Може да обявим нови спомагателни ограничения за ограничение на инфекцията, които ще влязат в действие до няколко дни ”, сподели здравният министър Стойчо Кацаров по Нова телевизия.

Според него обстановката е доста сериозна, само че няма място за суматоха. " Здравната система е доста добре проведена. Към този миг медиците се оправят доста добре, само че това не значи, че тя не е напрегната. Следи доста добре развиването на обстановката ", увери той.

Здравният министър добави, че управляващите не престават да разкриват кревати за Коронавирус заболели, с цел да посрещнат потребностите на пациентите. Опитва се и импорт на нов артикул за лекуване на ковид, който не е позволен за приложимост в Европейски Съюз.

Решават специалистите

„ Мерките не са решения, които аз взимам еднолично. Аз се поверявам на специалистите. Ние споделяме и съгласуваме използването на ограниченията със засегнатите страни. Преди да предложим нови такива, те също ще бъдат разисквани. Посоката, която огромна част от Европа е избрала е потреблението на Зелен документ за наличие на обществени места ”, изясни Кацаров.

" Не сме обособен случай "

„ Вълната мина малко по-рано в страните от Западна Европа. На в нашия регион, с цел да се види, че ние не сме обособен случай. Смъртността е доста висока, само че ние бяхме преди всичко в света по обща смъртност и преди COVID-19. Смъртността от COVID-19 следва броя на инфектирани лица с към 2-3 седмици. Този вирус ще отмине, само че ние ще сме изправени пред предизвикателство, с което не можем да се разминем – неприятното положение на нашата здравна система ”.

Много по-ниска смъртност  

„ Високата смъртност у нас се дължи на няколко фактора. Лошото положение на здравната ни система, неприятното й ръководство и равнището на имунизация измежду популацията. Ниският % на имунизация е разликата в смъртността с редица страни с по-голямо население. Сравнена с предходните талази у нас, смъртността е доста по-ниска в този момент ”, изясни доктор Кацаров.

Според него против имунизацията са се основали доста тежки отрицателни настройки против имунизациите. Това е доста мъчно да се промени и от Министерство на здравеопазването са доста деликатни и се придържат към тезата, че имунизирането е непринуден акт.

" Балансът е доста внимателен. От едната страна са препълнените лечебни заведения, а от другата затворените бизнеси. Ако хората не престават да не се имунизират цената, която ще платим са по-твърдите ограничения ”, сподели здравният министър и още веднъж акцентира, че имунизацията не е задача на здравното министерство, а отговорност на обществото.

Има ли контрол върху спазването на ограниченията?

„ Извършват се стотици инспекции всеки ден. Призовавам жителите да осведомят контролните органи за всеки случай. Градският превоз е стихотворец риск, тъй като ограничението му води до ограничение на доста икономически действия ”, сподели Стойчо Кацаров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР