Утре няма да има протест на жителите от селата Обручище

...
Утре няма да има протест на жителите от селата Обручище
Коментари Харесай

Протест заради лошото състояние на пътя между Обручище и Мъдрец

" Утре няма да има митинг на жителите от селата Обручище и Мъдрец ", съобщи ръководителят на инициативния комитет „ Обручище вечно “ доктор Тенчо Кайряков.

По думите му чакат Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ) да извърши обещанието си, което късно нощес беше публикувано до медиите. Жители на села от община Гълъбово излязоха на митинг рано тази заран поради неприятното положение на третокласния път сред селата Обручище и Мъдрец. В 6:00 ч. те блокираха пътя на пешеходната пътека пред здравния пункт на Обручище. 

И от двете страни на пътя, който свързва общинския център Гълъбово с четири села - Обручище, Мъдрец, Медникарово и Искрица, се образуваха дълги колони от коли. 

Рано заран миньори и енергетици пътуват към комплекса " Марица изток ". Пътят е единствената опция, с цел да стигнат до Топлоелектрическа централа " Марица Изток 3 ", " Брикел " и до един от рудниците в комплекса. 

За 2 часа по пътя Обручище-Мъдрец протестиращите  допускаха само профилираните коли на пожарната и " Спешна помощ ", предизвестиха по-рано от инициативния комитет " Обручище вечно ". 

Точно в 8:00 часа блокадата бе вдигната. Движението последователно се възстановява. Късно нощес от АПИ в писмо до медиите осведомиха, че следва подписването на договорите с определените реализатори в публичните поръчки за планиране и строителство и за контрол при главния ремонт на 15,7 км от третокласния път Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище.  

Процедурата за избор на реализатор на проектирането и строително-монтажните работи на обекта е била обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията, което възпрепятстваше подписването на контракта.

Комисията е отказала да образува производства по постъпилите  жалби и това разрешава на АПИ да пристъпи към сключвате на  договора с определения реализатор обединяване " Раднево ленд " ДЗЗД, в което вземат участие: " БГ ЛЕНД КО " АД, " ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ " ЕООД и " Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс " ЕООД.

Предложената обща цена за осъществяване на поръчката за планиране и строителство е 19 776 000 лева с Данък добавена стойност . Средствата са планувани в бюджета на АПИ, се показва още в писмото до медиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР