Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

...
Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време
Коментари Харесай

36 часа ни делят от голям обрат във времето и температурите

Утре над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време със слаб до сдържан югозападен вятър. Около и след пладне облачността над северозападните региони ще стартира да се усилва, вятърът там ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух.

По-късно след обяд тук-там в Северозападна България, а вечерта и във високите западни полета ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°.

През нощта против понеделник преваляванията ще обзет по-голямата част от страната. В понеделник ще бъде най-вече облачно. От северозапад на югоизток ще има превалявания от дъжд, в планините над 1100-1200 m - от сняг. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър и с него дневните температури ще се намалят, оптималните ще бъдат сред 9° и 14°.

След обяд от запад преваляванията ще стопират, а облачността бързо ще се раздира и ще понижава. През идващите дни ще има и слънчеви часове, само че и краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след обяд, когато на обособени места, основно в планинските региони, ще има и краткотрайни превалявания.

Във вторник сутринта вятърът ще стихне и минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, тук-там в котловините и в Североизточна България ще има условия за слана. След обяд и в сряда ще духа слаб вятър от юг-югоизток и с него ще се затопля.

В четвъртък вятърът от юг ще се усили, изключително в Източна България и регионите към северните планински скатове. По-късно с ориeнтирането му от северозапад, температурите ще се намалят с 3-4 градуса. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд.

Има нараснала възможност в Западна България да са краткотрайно интензивни и обилни по количество, с гръмотевици. В петък още в утринните часове преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще се раздра и бързо ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Ще бъде топло за края на март с минимални температури сред 7° и 12° и оптимални към и над 20°. В събота ще се задържи слънчево и топло, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР