Утре моловете отварят врати. Разпоредбата за отпадането на забраната за

...
Утре моловете отварят врати. Разпоредбата за отпадането на забраната за
Коментари Харесай

От утре в моловете: До 7 души на ескалатор, до 4-ма в асансьор

Утре моловете отварят порти. Разпоредбата за отпадането на възбраната за работа на моловете е на премиера Бойко Борисов и до нея се стигнало след диалог с представителите на огромните търговски обекти. Според заповедта на здравния министър, в комерсиалните центрове затворени ще останат увеселителните и игралните зали, питейните заведения, както и закритите търговски площи на заведения за хранене, детските и спортни уреди на закрито.

В асансьорите не трябва да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите се позволяват до 7 души, на разстояние от метър и половина сред тях, споделя NOVA телевизия.
За консумация на храна ще бъдат отворени единствено терасите.

Дрехите и обувките ще могат да се тестват. Наемателите на магазините ще обезпечават дезинфектанти и спазването на нужната отдалеченост. Броят на посетителите в тях ще е съгласно размера на комерсиалния обект.
Пробните и тоалетните пък ще се употребяват през една.

„ Подготовката в нашия търговски център тече трескаво. До края на днешния ден ще бъдем подготвени на 100% с безусловно всичко, което би трябвало да спазим по заповедта ”, уточни маркетинг мениджърът на един от комерсиалните центрове в София Силвия Чапарова пред NOVA.

„ Маските са наложителни във всички вътрешни пространства на територията на мола ”, посочи тя. На местата, където се чака скупчване обаче, ще има спомагателни ограничения. Ще има и стикери, които ще показват къде би трябвало да се изчаква.

Разделението на входовете е главната мярка в комерсиалните центрове. „ Трябва да помогнем на хората да се ориентират добре в ситуацията и коя от вратите могат да употребяват. Освен обозначителните знаци, ще имаме разграничителни ленти, с цел да не се пресича човекопотокът. Представители на охранителната ни компания също ще оказват помощ на клиентите ”, добави още тя. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР