Утре между 7.00 ч. и 8.00 ч. ВМРО - Младежи

...
Утре между 7.00 ч. и 8.00 ч. ВМРО - Младежи
Коментари Харесай

ВМРО ще протестира пред Бояна, искат среща с Петков и Ковачевски

Утре сред 7.00 ч. и 8.00 ч. Вътрешна македонска революционна организация - Младежи ще създадат проява пред резиденция " Бояна ".

Настояваме за среща с българския и македонския министър председател, с цел да ги срещнем с общата ни история и литература! Това се споделя в писмо, адресирано до Кирил Петков, Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски, от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация.

В писмото управлението на младите войводи насочва зов към министър-председателя на България, министър-председателя и президента на районен съд Македония, с гледище да ги одобряват в Министерски съвет на Р България, с цел да им подарят книги на исторически български създатели.

Във връзка с визитата на държавната делегация на Република Северна Македония в София бихме желали да отправим към Вас публична покана за среща в Министерски съвет на Република България, на която в символ на поощряване на добросъседските връзки сред двете страни да Ви срещнем с част от историческите книги, които съхраняват историческото минало. Убедени сме, че запознаването с трудовете на българските братя Миладинови, професор Любомир Милетич и Симеон Радев биха посочили общото ни минало и потребността от общо бъдеще, под знака на братска обич, почитание и съгласие, пишат младежите на Вътрешна македонска революционна организация.

В писмото от НМК на Вътрешна македонска революционна организация акцентират, че постоянно са били в поддръжка на единността и съдружието в връзките сред Република България и Република Северна Македония. Те приветстват срещата в София и се надяват заявеното на думи предпочитание за намиране на решение да срещне своята реализация. Именно по тази причина и упорстват за съблюдаване на Договора за добросъседство, удостояване на общата история до 1944 година и най-много за съблюдаване на правата на хората с българско съзнание от другата страна на границата.

Нашите сънародници с българско съзнание не престават да пазят своята родова памет и да пазят българщината в рамките на Република Северна Македония, въпреки и подлагани на репресии. Това е развой, който не може да бъде неглижиран и манипулиран, тъй като той постоянно се е основавал на историческите източници, на стотиците архивни документи и книги, които пазят нашето минало, акцентират още младежите на Вътрешна македонска революционна организация и обръщат внимание на нещо доста значимо, което всички български политици би трябвало да трансфорат в собствен приоритет:

Ние от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме били покровители за всички българи от диаспората без значение от политическата конюнктура в страната.

Именно по тази причина и младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация се надява господата Петков, Ковачевски и Пендаровски да уважат поканата им като с това ще потвърдят, че значимостта на добросъседските връзки е освен на думи, само че и на дейности.

Това е и повода младите патриоти да се съберат на мирна проява пред резиденция " Бояна ", с цел да покажат своята угриженост за нашите събратя от другата страна на границата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР