Утре между 7.00 ч. и 8.00 ч. ще направим демонстрация

...
Утре между 7.00 ч. и 8.00 ч. ще направим демонстрация
Коментари Харесай

ВМРО-Младежи: Утре ще направим демонстрация пред резиденция „Бояна“

Утре сред 7.00 ч. и 8.00 ч. ще създадем проява пред резиденция „ Бояна “. Настояваме за среща с българския и македонския министър председател, с цел да ги срещнем с общата ни история и литература!

Това се споделя в писмо, адресирано до Кирил Петков, Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски, от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация. В писмото управлението на младите войводи насочва зов към министър-председателя на България, министър-председателя и президента на районен съд Македония, с гледище да ги одобряват в Министерски съвет на Р България, с цел да им подарят книги на исторически български създатели.

Във връзка с визитата на държавната делегация на Република Северна Македония в София бихме желали да отправим към Вас публична покана за среща в Министерски съвет на Република България, на която в символ на поощряване на добросъседските връзки сред двете страни да Ви срещнем с част от историческите книги, които съхраняват историческото минало. Убедени сме, че запознаването с трудовете на българските братя Миладинови, професор Любомир Милетич и Симеон Радев биха посочили общото ни минало и потребността от общо бъдеще, под знака на братска обич, почитание и съгласие, пишат младежите на Вътрешна македонска революционна организация.

В писмото от НМК на Вътрешна македонска революционна организация акцентират, че постоянно са били в поддръжка на единността и съдружието в връзките сред Република България и Република Северна Македония. Те приветстват срещата в София и се надяват заявеното на думи предпочитание за намиране на решение да срещне своята реализация. Именно по тази причина и упорстват за съблюдаване на Договора за добросъседство, удостояване на общата история до 1944 година и най-много за съблюдаване на правата на хората с българско съзнание от другата страна на границата.

Нашите сънародници с българско съзнание не престават да пазят своята родова памет и да пазят българщината в рамките на Република Северна Македония, въпреки и подлагани на репресии. Това е развой, който не може да бъде неглижиран и манипулиран, тъй като той постоянно се е основавал на историческите източници, на стотиците архивни документи и книги, които пазят нашето минало, акцентират още младежите на Вътрешна македонска революционна организация и обръщат внимание на нещо доста значимо, което всички български политици би трябвало да трансфорат в собствен приоритет:

Ние от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме били покровители за всички българи от диаспората без значение от политическата конюнктура в страната.

Именно по тази причина и младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация се надява господата Петков, Ковачевски и Пендаровски да уважат поканата им като с това ще потвърдят, че значимостта на добросъседските връзки е освен на думи, само че и на дейности.

Това е и повода младите патриоти да се съберат на мирна проява пред резиденция „ Бояна “, с цел да покажат своята угриженост за нашите събратя от другата страна на границата. Датата е 25 януари, сред 7.00 и 8.00 ч.

Прилагаме и цялостния текст на писмото:

ДО:

КИРИЛ ПЕТКОВ

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДИМИТЪР КОВАЧЕВСКИ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ

ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Отворено писмо

От Централното управление на Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване

УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕТКОВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н КОВАЧЕВСКИ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕНДАРОВСКИ,

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

Ние от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване постоянно сме били в поддръжка на единността и съдружието в връзките сред Република България и Република Северна Македония. Приветстваме срещата Ви в София, като се надяваме заявеното на думи предпочитание за намиране на решение да срещне своята реализация. Тук е мястото да подчертаем, че за България и българските жители е от първостепенно значение спазването на Договора за добросъседство, отбраната на правата на хората с българско съзнание в Северна Македония, прекъсване на фалшификацията на историята и завършек на езика на омразата.

Ние, като горди почитатели на дело на нашите предшественици, били се за всяка педя земя на Родината ни в Сръбско-българската война, в Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание, в Балканската и Междусъюзническата войни и последвалите Първа и Втора международни войни, не можем под никакъв претекст да допуснем поругаване и подправяне на личната ни история, нещо което за жалост видяхме да се случва образно в с. Клепач, Прилепско, Република Северна Македония. Видяхме унищожени български военни гробища. Всичко това е неприемливо.

Важно е да се подчертае, че нашите сънародници с българско съзнание не престават да пазят своята родова памет и да пазят българщината в рамките на Република Северна Македония, въпреки и подлагани на репресии. Това е развой, който не може да бъде неглижиран и манипулиран, тъй като той постоянно се е основавал на историческите източници, на стотиците архивни документи и книги, които пазят нашето минало.

А за нас от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация, опазването на това завещание е идея, която постоянно сме защитавали.

Във връзка с визитата на държавната делегация на Република Северна Македония в София бихме желали да отправим към Вас публична покана за среща в Министерски съвет на Република България, на която в символ на поощряване на добросъседските връзки сред двете страни, да Ви срещнем с част от историческите книги, които съхраняват историческото минало. Убедени сме, че запознаването с трудовете на българските братя Миладинови, професор Любомир Милетич и Симеон Радев биха посочили общото ни минало и потребността от общо бъдеще, под знака на братска обич, почитание и съгласие.

Ние от Националния юношески комитет Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме били покровители за всички българи от диаспората без значение от политическата конюнктура в страната. Затова се надяваме да уважите нашата покана като с това докажете, че значимостта на добросъседските връзки е освен на думи, само че и на дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР