Утре изтича срокът за обществено обсъждан на предложението, според което

...
Утре изтича срокът за обществено обсъждан на предложението, според което
Коментари Харесай

Решават колко дни да може да отсъства дете от училище по семейни причини

Утре изтича срокът за публично обсъждан на предлагането, съгласно което един възпитаник има право да отсъства от училище по уважителни аргументи след стимулирано документално заявление от родителя до класния началник в период от 15 дни за една образователна година . Според огромна част от родителите това ограничаване би трябвало да отпадне или да се усили до 20 дни , оповестява „ БНР “. 

С препоръчаната смяна се отстранява разрешителният режим от шефа за отсъствията до седем образователни дни след документално заявление от родителя, в което се разказват аргументите за отсъствието.

При случаи като фамилни събития и задължения , неотложни пътувания или краткотрайно неразположение заради разнообразни аргументи родителите ще имат опция сами да решат дали детето може да отсъства от учебно заведение. 

Мнозинството от родители са на мнение, че това ще облекчи работата на персоналните лекари , които са прекомерно ангажирани с издаване на бележки за отсъствия на възпитаници и деца в детските градини. Предлага се също по този начин ограничаването напълно да отпадне, а над избрани отсъствия и липса на задоволително оценки ученикът да се явява на изпит .

Има и родители, които са срещу смяната, защото считат, че е значимо децата да усвояват образователния материал в час .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР