Утре или в сряда е възможно промените в закона за

...
Утре или в сряда е възможно промените в закона за
Коментари Харесай

Хаджигенов: Има препоръки да бъде отстранен директорът на Националната служба за охрана |

Утре или в сряда е допустимо измененията в закона за НСО, които плануват понижаване на броя охраняеми до тримата огромни, да влязат за разглеждане в пленарната зала. Въпреки разтърсванията е значимо Народното събрание да продължи да работи по тези значими промени в законодателството, съобщи депутатът от " Изправи се, БГ! Ние идваме " Николай Хаджигенов пред БНР.

Днес три парламентарни комисии заседават изключително - за следствие на полицейското принуждение на митингите предишното лято, за промените в закона за Националната работа за защита и за препоръчаните от " Демократична България " промени в Закона за правосъдната власт. 

По думите на Николай Хаджигенов, който е ръководител на комисията, проверяваща полицейското принуждение, от членове на комисията са постъпили рекомендации да бъде отхвърлен и разследван актуалният шеф на НСО Емил Тонев. Причината е " заличаване на записите от митингите ".

Според адв. Хаджигенов е време Софийската градска прокуратура и останалите прокуратури да се еманципират дефинитивно.

" Софийската градска прокуратура и Върховната прокуратура водят своя безмълвен митинг, откогато Гешев е основен прокурор, с което не съм склонен. Както виждате, основният прокурор ги пренебрегва сполучливо. В краткия живот на 46-ото Народно събрание Иван Гешев при трите си явявания къса всички ризи, обяснявайки по какъв начин той не командва никого, от него не зависи нищо и той просто дава отговор за килера с метлите на чистачките ", счита Николай Хаджигенов.

Той сподели още, че се надява президентът да събере сили да вземе едно мъчно решение и да остави Народното събрание да прегледа тези законопроекти.

" На тези позиции човек би трябвало да взима сложни решения. Тук ще хвърля и камъче по прозореца на ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Конституцията не ѝ дава опция да взима решения, тя би трябвало да свика съвещание ", счита Николай Хаджигенов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР