Утре и в събота се ограничава движението на моторни превозни

...
Утре и в събота се ограничава движението на моторни превозни
Коментари Харесай

Внимание! Движението по АМ Хемус ще бъде ограничено, ето къде и кога

Утре и в събота се лимитира придвижването на моторни транспортни средства над 12 т от 30-и км до 47-и км на автомагистрала (АМ) „ Хемус “ в посока Варна. В неделя ограничаването е от 60-и км до 52-ри км за пътуващите към София, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). 

В петък, 1 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч. и в събота, 2 декември, от 8:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 т от 30-и км до 47-и км на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на автомагистрала „ Хемус “ по пътна връзка „ Витинска река “, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ при 47-и км на Автомагистрала „ Хемус “. При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на моторни транспортни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Правец “ - при 52-ри км, по път I-3 Ботевград - Ябланица и назад на автомагистралата - при пътен възел „ Осиковска Лакавица “, 60-и км.

Временното ограничаване в придвижването е за усъвършенстване на трафика по Автомагистрала „ Хемус “ в региона на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ преди идните празнични дни, когато доста хора потеглят на път. 

В неделя, 3 декември, от 14:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварните коли над 12 т от 60-и км до 52-ри км на автомагистрала „ Хемус “ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „ Осиковска Лакавица “ - при 60-и км, по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща на автомагистралата по пътен възел „ Правец “, при 52-ри км. При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на моторни транспортни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Ботевград “ - при 47-ми км, по път II-17 и по път I-1 София - Ботевград до пътна връзка „ Витинска река “ - при 30-и км на Автомагистрала „ Хемус “. 

АПИ моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване и напътствията на чиновниците на „ Пътна полиция “, да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания, които заплашват сигурността на всички останали пътуващи.

Българска телеграфна агенция напомня, че главният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “ стартира на 8 ноември. При осъществяването на строителните действия придвижването се реализира в двете посоки в тръбите за София на двата тунела. Планирано е ремонтът да продължи до юли следващата година, когато придвижването през тях ще бъде възобновено и ще стартира възобновяване на тръбите в посока София. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР