Утре, 4-ти октомври от 19:30ч. в Дворец на културата и

...
Утре, 4-ти октомври от 19:30ч. в Дворец на културата и
Коментари Харесай

Спектакълът TWENTER - историята на една модерна култура утре във Варна

Утре, 4-ти октомври от 19:30ч. в Дворец на културата и спорта, център за съвременна просвета The Center ще отбележат 20 години от своето основаване. Twenter – историята на една съвременна просвета е театър с подзаглавие - multivisual live performance, защото представлението стои на границата сред танца, театъра, концерта и светлинното шоу.

„ Twenter не е представление- ретроспекция на двайсетте ни години. Той ги обобщава в един физически облик на 20 годишно човешко тяло, построено от 5 системи, който назоваваме Twenter. Спектакълът в основата си се занимава с това какво му следва от тук нататък на това тяло. Какво следва, откакто то е станало на 20 “ – показа за концепцията основният хореограф и режисьор Георги Енчев.

Под режисурата на Goosh, стои в действителност впечатляващ екип, включващ Станимир Енчев- сценарист и асистент режисьор, Валери Ценков - композитор на музиката, която е писана особено за представлението и музикантите на сцена– Страцимир Павлов, Нейко Бодуров, Стоян Роянов - Я Я, Георги Илиев и Валери Ценков с войсоувър на Стоян Радев. С вокали и като част от образната среда ще чуем и забележим също Михаела Филева и рапъра NDOE.

Костюмограф – Валентина Якорудска и Мариела Станчева, грим – Радостина Точева, графичен дизайн - Христо Христов, формален филмов откъс - Даниел Ахмаков, визулна среда – Георги Енчев и Станимир Енчев и несъмнено хората, без които самото зрелище ще добие физически облик - 15-те хореографи и 100-те танцьори на The Center.

Създателите на TWENTER споделят, че в работния развой по основаването на това зрелище са изследвани логическата, креативната, и физическата интензивност на модерния младеж. Как той комбинира тези свои интензивности и пасивности, с цел да си сътвори персонален профил. Как той показва себе си в сегашното. Как се влива в големите осведомителни потоци на заобикалящата го среда. Как построява своя обществен живот. Всички тези процеси се случват в една относително дребна общественост, каквато е учебното заведение за съвременна просвета THE CENTER, само че те могат да бъдат образец за сполучлив модел, за създаване на групови полезности, основаващи се на любовта, доверието, упоритостта и възприятието за хубост.

THE CENTER е съответен актуален модел на общественост разработващ своята методология към този момент 20 години. Представлението TWENTER, не споделя, какво се е случило през тези 20 години, то демонстрира по какъв начин това струпване работи в този момент и по какъв начин то върви към бъдещето.

Билети за Twenter – историята на една съвременна просвета, могат да бъдат закупени на касите на Фестивален и конгресен център и в.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР