Утре, 28 декември, започва поставянето на срещу COVID-19 на работещи

...
Утре, 28 декември, започва поставянето на срещу COVID-19 на работещи
Коментари Харесай

Утре започва ваксинирането срещу COVID-19 в Стара Загора

Утре, 28 декември, стартира слагането на против COVID-19 на работещи на първа линия в област Стара Загора. Това съобщеват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в регионалния град. В първия ден имунизация ще бъде направена на медици в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ и Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Тракия “ в Стара Загора. Процесът ще продължи поетапно и ще бъдат обхванати всички декларирали предпочитание за слагане на ваксина лекари, медицински експерти, санитари, фармацевти, помощник-фармацевти, стоматолози и общопрактикуващи лекари, чийто брой към момнта в региона е към 1150.
РЗИ – Стара Загора, е отправила документално условие за откриване на кабинети за осъществяване на имунизация против COVID-19 към лечебните заведения за болнична помощ в региона. На първите две лечебни заведения, в които стартира слагането на ваксина, са обезпечени нужните консумативи и съпътстващата документи. В подготвеност ще бъде и имунизационният кабинет в инспекцията.
 Бебе умря след имунизация Бебе умря след имунизация
3-месечно бебе умря след сложена ваксина в Стара Загора. Има подозрения за лекарска неточност, споделя майката, съгласно която синът й мож...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР