Утре - 13 декември, Народното събрание ще гласува предложения от

...
Утре - 13 декември, Народното събрание ще гласува предложения от
Коментари Харесай

Гласуват новия кабинет в парламента утре в 13 ч.

Утре - 13 декември, Народното събрание ще гласоподава оферти от Кирил Петков министерски съвет. За да бъде призната структурата и състава са нужни 121 гласа от народните представители. Четирите обединения, съдружни сътрудници - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН " разполагат със 134 гласа. ГЕРБ-СДС, " Възраждане " и Движение за права и свободи имат 106.

България не е бедна, а крадена страна - тези думи на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев преповтори номинираният за длъжностен транспортен министър от Николай Събев в навечерието на вота за кабинета.

Ние желаеме да променим нещата в посока - всичко, което вършим да е във фокус на потребителя. Ние би трябвало да работим с всички сътрудници министри в екип. Ефективността на държавната администрация е извънредно значима.

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия изрази вяра, че държавното управление ще проработи добре. Надява се кабинетът да прави доклади за свършеното.

Феодализация не е допустима. Тъй като намерихме считам салдото сред това да има отборен метод в политическите управления на министертсвата, само че в това време да има и съвместен надзор.

Тази коалиция не е лесна, само че е допустима в името на това да се възвърне парламентаризма, уточни Атанас Славов от " Демократична България " в предаването " Неделя 150 " по БНР.

Парламентът би трябвало да е в доста мощната си роля и парламентарните комисии да реализират в задоволителна степен надзор.

Втората по величина група в Народното събрание - ГЕРБ-СДС ще гласоподават срещу кабинета-Петков, препотвърди в ефира на БНР Деница Сачева.

Правителство с присъединяване на Бойко Рашков няма по какъв начин да подкрепим. През цялото време на своя мандат господин Рашков се занимаваше с провокации, с набеждаване. И явно сега той ще продължи своята милиционерщина и в идващите месеци.

Според Бойко Рашков това е елементарно разбираем политически ход и ГЕРБ си имат мотив да не поддържат кабинета.

Ще се опитат да оправдаят с една персона, каквато съм аз. Подобни разкрития, каквито направи Министерство на вътрешните работи в последните 7 месеца до в този момент не са правени и за огромно страдание ще го кажа - тези разкрития касаят активността навръх тази партия.

И от " Възраждане " ще гласоподават срещу, откакто са прегледали съдружното съглашение.

Не видяхме нищо за битката с демографската злополука, не видяхме нищо за превъзмогване на тези ограничавания и ограничения, които са налагани от служебното държавно управление и които очевидно за жалост ще не престават да бъдат налагани и от постоянния кабинет, сподели Петър Петров - заместник-председател на ПГ на " Възраждане ".

От " ИТН " обявиха, че нямат смяна в позицията си и се въздържат от коментар до момента в който не мине гласуването в Народното събрание. От Движение за права и свободи също резервираха безмълвие. А дали биха подкрепили кабинета в зала Мустафа Карадайъ сподели при започване на седмицата, че това не опонира на законите на физиката.

Извънредното съвещание на Народното събрание стартира в 13 ч.. Очаква се още на следващия ден и служебният кабинет тържествено да съобщи властта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР