Усукване на доматените листа Какво трябва да направите, ако листата

...
Усукване на доматените листа Какво трябва да направите, ако листата
Коментари Харесай

Защо се усукват листата на доматите?

Усукване на доматените листа

Какво би трябвало да извършите, в случай че листата на доматите се усукват? Причините за това събитие са доста и би трябвало да ги познавате всички, с цел да разрешите казуса бързо. Понякога, усукването на листата не е рисково, само че по принцип е належащо да се подхващат бързи дейности.

Основната причина за извъртане на листата е топлинната вълна, съчетана с незадоволително поливане. Доматите страдат, когато не им доближава влага и листата им се усукват, с цел да понижат скоростта на изпаряване: водата се изпарява през листата по време на фотосинтезата. В резултат на това, процесът на фотосинтеза се забавя и доматите получават по-малко хранителни субстанции.

Усукване на доматените листа – решението е да се усъвършенства поливането. Някои градинари предлагат да ги поливате един път на 5 дни, а други – един път на 3 дни или даже два пъти дневно. Доста мъчно е да се откри златната среда. Затова се ориентирайте съгласно структурата на почвата и времето във вашия район.

За да запазите влагата в почвата, направете дребна дупка до всеки домат и изсипете водата там: по този начин ще проникне в почвата и ще доближи корените на растенията.

Добра концепция е да мулчирате почвата, като употребявате плява или сено. По този метод почвата няма да изсъхне толкоз бързо.

Можете да употребявате капково напояване, което обезпечава надълбоко навлизане на вода в почвата.

 Усукване на доматените листа - аргументи и решение на казуса

Ще забележите, че след поливане листата на доматите ще се изправят!

Вижте още: Проверете здравословното си положение сами!

Ето по кое време да поливате доматите:
– по време на цъфтежа и образуването на завръзите – 3-4 литра вода на корен всеки ден, вечер
– когато стартира узряването на доматите – един път на 2-3 дни
– откакто стартира всеобщото узряване на доматите – един път на всеки 5 дни. Ако поливането е прекалено, доматите ще се напукат.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР