Устройството престава да действа върху човека, ако е в друга

...
Устройството престава да действа върху човека, ако е в друга
Коментари Харесай

Дори изключен, смартфонът влошава когнитивните умения

Устройството престава да работи върху индивида, в случай че е в друга стая

Близостта до смарт телефона утежнява способността на хората да се концентрират
(снимка: CC0 Public Domain)

Задълбочено научно проучване откри, че даже изключен, смарт телефонът е в положение да понижи умствените качества на хората . Когато е покрай устройството, човек продължава да мисли за него и по-трудно се концентрира .

Изследването на учени от Чикагския университет на процедура потвърждава обстоятелството, че смарт телефонът намалява когнитивните умения на индивида, даже когато наподобява, че не би трябвало да има никакъв резултат върху него – да вземем за пример, в случай че е в джоба или на масата в изключено положение.

Според учените, в такава обстановка човек продължава да мисли за своето устройство, заради което не може да се концентрира върху деловите си задължения. Подобни мисли „ изяждат ” голямо количество „ RAM ” в човешкия мозък.

В рамките на опита учените откриват, че хората най-малкото си мислят по какъв начин да не допрян устройствата си. Това, от своя страна, доста им е попречило да се съсредоточат върху съответни задания.
още по тематиката
За разсейващото влияние на смарт телефона върху индивида е индикативен и фактът, че най-успешно със дилемите се оправят хората, намиращи се в стая, в която няма мобилно устройство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР