Устройството Halo Rise ни наблюдава как, колко дълго и качествено

...
Коментари Харесай

Ново устройство на Amazon следи как и колко спим


Устройството Halo Rise ни следи по какъв начин, какъв брой дълго и качествено ли спим (снимка: Amazon)

Въпреки че към този момент има редица системи за следене на съня, множеството от тях са основани от дребни, новостартиращи компании без доста опит. Сега електронният колос Amazon реши да се състезава и на тази сцена. Компанията дебютира с разкриването на Halo Rise.

Устройството Halo Rise е проектирано да стои на нощното шкафче на потребителя и не включва никакви носими джаджи или съставни елементи, които да се инсталират на леглото. Вместо това, то следи моделите на дишане и придвижването на спящия посредством интегриран радарен датчик.

Тази джаджа излъчва радиосигнали с ултра ниска мощ, които се отразяват от тялото и се одобряват от голям брой антени, инсталирани на устройството. Използвайки логаритми, основани на машинно образование, Halo Rise проучва радарните данни, с цел да дефинира какъв брой време прекарва потребителят във всяка фаза на сън – а точно сънуване, лек и бездънен сън.
още по темата
През цялата нощ спомагателни датчици наблюдават температурата, влажността и равнищата на светлина в спалнята, тъй като всички те могат да повлияят неподходящо на съня на човек.

На сутринта потребителят може да прочете обобщение на съня си в съпътстващото приложение Amazon Halo. Това резюме включва графика, показваща какъв брой време е прекарал във всяка фаза на съня, общ резултат от съня за отминалата нощ и рекомендации за промени в околната среда.

Halo Rise може да се употребява и като будилник, имитиращ изгрев слънце. За задачата разсънва потребителя посредством последователно включване на полукръг от мощни светодиоди, имитирайки просветляването заран.

Освен това демонстрира времето от деня и има звукова тревога. Потребителите също могат да употребяват светодиодите като лампа за четене с регулируема бляскавост и да ги настроят да симулират залез, когато заспиват.

Функцията за следене на съня на устройството не е належащо да се включва – тя се започва автоматизирано, когато потребителят легне да спи. Създателят на джаджата твърди, че тя не записва тон или изображения. И да, съвместима е с Amazon Alexa.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР