Устройството е програмирано с DIP превключватели за работа със светодиод.

...
Устройството е програмирано с DIP превключватели за работа със светодиод.
Коментари Харесай

В Япония представиха 1-битов процесор за компютри със свръхниска производителност

Устройството е програмирано с DIP превключватели за работа със светодиод. Това е всичко.

Емил Василев преди 36 секунди 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 13:33 | 19.12.2023

Космическият телескоп „ Джеймс Уеб “ снима невиждано детайлно изображение на Уран и покрайнините ѝ

НаукаЕмил Василев - 13:49 | 18.12.2023

Създадена е неповторима 6G антена, която може да манипулира всички съществени характерности на електромагнитните талази

ПрепоръчаноЕмил Василев - 13:13 | 18.12.2023

Представиха „ съветския палач “ на iPhone – R-FON със личната операционна система ROSA Mobile

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Миналата седмица японската компания Switch Science пусна комплекта за сглобяване на 1-битов процесор, като се похвали, че това устройство е „ от най-високия клас нископроизводителни компютри в света “. Изданието PC Watch отбелязва, че доставките на този планиран от Naoto64 „ направи си самичък “ компютър са се разпродали доста бързо. „ Супер-нископроизводителният компютър “ работи единствено с почти 1 Hz, има широчина на шината от 1 обичай, адресно пространство от 2 бита и потенциал на ROM от 4 бита.

Пускането на нов артикул, който претендира, че е „ компютър със супер ниска продуктивност “ прекатурва десетилетията на компютърен напредък и маркетинг. Продуктовата страница на Switch Science повтаря наличието на страницата на Naoto64 в GitHub. Който и източник да прочетете, прегледът на комплекта е следният:

„ Това е комплект за сглобяване на 1-битов процесор, който употребява 4 логичен интегрални схеми. Тъй като това е компютър със свръхниска продуктивност, той може да прави единствено едно от следните неща: мълния L, включен светодиод или изключен светодиод. Това е един от най-високия клас компютри с ниска продуктивност в света.

Източникът на зареждане е USB Type-C терминал. Адаптерът за изменчив ток и кабелът не са включени в комплекта, тъй че, апелирам, подгответе ги настрана. Също по този начин, апелирам, имайте поради, че не се поддържа доставка на сила, като да вземем за пример PowerDelivery. “

Не е изненадващо, че устройството Naoto64 има доста стеснен набор от указания, като предлага единствено инструкциите „ ADD “ и „ JMP “ и единствената аритметична интервенция „ XOR. “ За да програмирате 1-битовата процесорна платка, няма да употребявате мишка или да пишете на клавиатура. Вместо това това устройство се нуждае от оператор, който да зададе позициите на четирите ROM DIP превключвателя.

В случай, че сте пропуснали, когато е изцяло съединено и включено, това устройство може да прави единствено три неща: да мига с LED, да включва LED и да го изключва. Нужно ли е да споделяме, че то не може да започва Crysis или DOOM?

Комплектът за сглобяване на 1-битов процесор се предлага като комплект от елементи. Цената на този артикул в Япония е скромните 2 500 йени (около 18 долара), което би го трансформирало в превъзходен коледен подарък за тези, които са задоволително бързи, с цел да вземат една от първите партиди. Не знаем по кое време ще бъдат разпродадени запасите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР