Устройство от категория AC1200 с разнообразни функции за малки офиси,

...
Устройство от категория AC1200 с разнообразни функции за малки офиси,
Коментари Харесай

Tenda W18E – гигабитов „хотспот” рутер за 50 потребителя

Устройство от категория AC1200 с разнородни функционалности за дребни офиси, заведения, домове и други обекти, покрива с Wi-Fi до 300 квадратни метра

Гигабитовият рутер Tenda W18E се нарежда като устройство за „ хотспот ” приложения
(снимки: TechNews.bg)

Ако се нуждаете от постоянна и усъвършенствана интернет връзка за офиса, къщата, за заведение  или друго обект с повече консуматори, решението е безжичен „ хотспот ” рутер. Подобно устройство има редица преимущества по отношение на елементарния домакински рутер, с цел да удовлетвори нарасналите условия за покритие и брой консуматори.

Tenda W18E е тъкмо подобен рутер. Това е професионално устройство на налична цена (около 95 лева с Данък добавена стойност на нашия пазар), което наред с високата скорост поддържа редица основни функционалности, нужни за бизнес цели или за потребностите на потребителите в по-големи жилища.

Дизайн

Хотспот рутерът загатва за своите качества още с външния си тип. Устройството се доставя в типичната за Tenda брандирана кутия в черно и алено, с образно показване на неговите благоприятни условия и сюжети за потребление.

Tenda W18E има стилен дизайн, изпълнен е в непоколебим бизнес жанр, създавайки чувство за непоклатимост и качество. В кутията с изключение на самия рутер намираме захранващ адаптер и документи.

На предния панел на рутера са ситуирани 4 гигабитови врата – 1 WAN, 2 WAN/LAN и 1 LAN. Вляво от тях се намират два светлинни знака – Wi-Fi и SYS, бутонът Reset за нулиране на устройството и гнездото за зареждане.

Правят усещане четирите външни антени, прибрани в профил и откъм гърба на рутера, които се разтварят, с цел да обезпечат по-широко и устойчиво безжично покритие, дружно с усилвателя на сигнала.

Функционалности

Tenda W18E е двубандов рутер от категорията AC1200, т.е. съчетаем е със стандарта 802.11a/n/ac и поддържа безжично предаване на данни със скорост до 1167 Mbps сумарно в двата честотни диапазона – 300 Mbps на 2,4 GHz плюс 867 Mbps на 5 GHz.

Според техническите спецификации, рутерът може да покрие до 300 кв. метра с Wi-Fi сигнал и да обслужва до 50 консуматори на интернет, като качеството на достъпа е обезпечено от редица напреднали технологии за оптимизация и упоменатите четири антени.

Наличието на няколко WAN врата разрешава свързване на рутера към повече от една интернет линия, в това число от разнообразни снабдители. По този метод може да се резервира интернет връзката, както и да се балансира натоварването сред наличните WAN връзки (Multi WAN Load Balance), тъй че да бъде обезпечена по-висока скорост за групите от приложения в мрежата.

Освен това Tenda W18E поддържа интелигентно ръководство на честотната лента. Това ще рече, че рутерът настройва автоматизирано честотната лента за даунлоуд и ъплоуд на всеки консуматор в мрежата, според от общото потребление, с цел да се избегне запушване на връзките.

Друга забавна функционалност е така наречен „ airtime fairness ”, която обезпечава еднообразно време за безжичен трансфер на всеки клиент в мрежата, без значение от неговата теоретична скорост. Това подсигурява по-висока скорост на даунлоуд за новите устройства, когато към рутера са свързани и по-бавни устройства.

Още една потребна функционалност е „ 5G bandsteering ”. Когато към мрежата се свърже ново устройство, рутерът разпознава дали то е двубандово и в случай че е такова, го принуждава да се свърже към 5G честотната лента, блокирайки опитите му за свързване към 2,4 GHz. Така се подсигурява, че ще бъде усвоен оптималният капацитет за безжично свързване на 5G-съвместимите устройства.

Tenda W18E включва и интегрирана услуга „ captive portal ”. Това е уеб страница за достъп до интернет с потребителско име и ключова дума, която се появява в браузъра при опит за свързване на нов консуматор към безжичната мрежа. Подобна страница може да се употребява също за заплащания за комерсиална услуга, единодушие с потребителски съглашения, анкети и други от този жанр.

Всички тези благоприятни условия дават мечтаната еластичност на операторите на Wi-Fi хотспот при образуване на достъпа до интернет на голям брой консуматори (до 50 акаунта) – да вземем за пример в заведение или различен обект.

Не на последно място, с този рутер могат да се провеждат сигурни връзки сред централен офис и клонове на дадена компания, връзките с мобилни чиновници и сътрудници. За задачата рутерът поддържа голям брой VPN протоколи, включително IPsec, PPTP и L2TP в режим клиент/сървър.

Наличност и цена

Хотспот рутерът Tenda W18E е необятно наличен на българския пазар от сътрудниците на производителя. Цената на устройството е изцяло налична за всеки бизнес и за домашни консуматори със повишени потребности – рутерът коства към 95 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция две години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР