Устройство, което е абсолютна световна новост, изобрети и патентова русенски

...
Устройство, което е абсолютна световна новост, изобрети и патентова русенски
Коментари Харесай

Ново изобретение ще помага на съдебните медици

Устройство, което е безспорна международна оригиналност , изобрети и патентова русенски екип . Апаратът е в интерес на правосъдните медици , а задачата му е определяне на точното време на настъпване на гибелта .
 
Екипът се състои от двамата млади учени инж. Ивайло Иванов и инж. Любомира Димитрова , преподавателят в Русенския университет доцент Анелия Манукова , изпълнителният шеф на УМБАЛ-Русе доктор Иван Стоянов , който е правосъден доктор, и доктор Пламен Димитров , също правосъден доктор и специалист в крайдунавския град.
 
Патентен представител на екипа е инж. Койчо Митев .
 
Изобретението е композиция сред механика, фотометрия, програмен продукт, електроника . То се прилепва до тялото, като замерва и пресмята по математичен прийом времето за възобновяване на цвета на кожата при напън .
 
Според доктор Иван Стоянов, това устройство може да спести на един правосъден доктор към 4 часа работа и дава 100% сигурност на резултата. То ще е от изключителна изгода в престъпните следствия, като може още на мястото на обещано място на престъпление да покаже по кое време е настъпила гибелта.
 
Патентът е публикуван през април тази година, като в този момент екипът е в развой на търсене на спонсори и произвеждане на изобретението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР