Устройствените показатели на терена в район Северен в близост до

...
Устройствените показатели на терена в район Северен в близост до
Коментари Харесай

Йордански инвеститор строи 800 жилища в Пловдив

Устройствените индикатори на терена в регион " Северен " наоколо до р. Марица разрешават голямо жилищно гето с 800 жилището на 100 000 кв.м РЗП, до 40 метра височина на 20 дка повърхност. Инвеститор и притежател на терена е небезизвестният предприемач от йордански генезис Таха Рахман. Нашумял около парка зад хотел „ Санкт Петербург”, той се готви да осъществя най-големия си план в Пловдив, напомня TrafficNews. Той е закупил имота през компанията си „ Торос 13”. Теренът сред Захарна фабрика и Лекси към този момент се заравнява, а става известно, че е въпрос на време да му бъде издадено строително позволение.

Това се случва на фона на днешното решение в Общинския съвет, което утвърди новия Подробен устройствен план на кварталите „ Тодор Каблешков” „ Захарна фабрика”.Предложението бе отсрочено, само че през днешния ден общинарите одобриха новите регулации за двете зони.

Главният проектант Димитър Ахрянов съобщи, че планът е входиран още през 2019 година. Досега обаче той три пъти е бил връщан от Община Пловдив. Вече обаче вложителят и плановата са изпълнили всички условия и няма учредения Община Пловдив да върне плана. С други думи, въпрос на условност е той да получи строителното си позволение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР