Устройствата за вейпинг ще се продават само в аптеките за

...
Устройствата за вейпинг ще се продават само в аптеките за
Коментари Харесай

Австралия забранява електронните цигари

Устройствата за вейпинг ще се продават единствено в аптеките за подкрепяне на пушачите, които желаят да се откажат
Австралия не разрешава от през днешния ден потреблението на електронни цигари за забавление и стяга други аспекти на законите за тези устройства. Предприети са  най-мащабните дейности против тютюневата промишленост от повече от десетилетие в опит да спре тревожното повишаване на броя на младежите, ползващи е-цигари, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството има за цел да забрани всички е-цигари за еднократна приложимост, които постоянно се оферират с плодови аромати, да забрани вноса на изпарители без лекарско наставление и да ограничи равнищата на никотин, като се стреми да ограничи продажбата на вейпъри, с което цели използването им да бъде лимитирано до подкрепяне на пушачите да се откажат от пушенето.

Съгласно новите правила устройствата за вейпинг ще се продават единствено в аптеките и ще изискват опаковка като при фармацевтични артикули.

Вейпингът, който се смята за по-безопасна опция на пушенето на цигари и потребен за подкрепяне на пушачите да се откажат от тютюнопушенето, се състои в нагряване на течност, която съдържа никотин, в така наречен електронна цигара и превръщането ѝ в пара, която потребителите вдишват.

Проучванията обаче демонстрират, че е допустимо да се стигне до дълготрайни вреди като пристрастяване към електронни цигари.

Министърът на опазването на здравето Марк Бътлър съобщи, че потреблението на е-цигари се е трансформирало в развлекателен артикул в Австралия, продаван най-вече на младежи и младежи, които е три пъти по-вероятно да стартират да пушат.

Лекарите поддържаха ограниченията против потреблението на е-цигари, само че също така приканиха държавното управление да направи повече, с цел да ограничи броя на младежите, които стартират да се занимават с това.

Около 22% от австралийците на възраст 18-24 години са употребявали електронна цигара или устройство за изпаряване най-малко един път, сочат данни от предходната година.

Въпреки че е нужна рецепта за закупуване на устройствата за изпаряване на никотин в Австралия, процъфтяващият незаконен пазар значи, че те са елементарно налични така и така.

Федералният бюджет, който би трябвало да бъде показан идната седмица, ще включва 234 млн. австралийски $ (155 млн. щатски долара) за ограничения за отбрана от вредата, породени от тютюна и вейпинга.

Австралия има един от най-строгите закони против тютюнопушенето в света. През 2012 година тя стана първата страна, която принуди производителите на цигари да се откажат от другите, цветни и привличащи вниманието опаковки на своите артикули и да продават цигарите в идентични, ненатрапващи се кутии.

Бътлър добави, че през идващите три години данъкът върху цигарите ще бъде увеличаван с по 5% годишно в опит за ограничение на продажбите.

Ройтерс показва, че някои страни по света се пробват да лимитират вейпинга, до момента в който други виждат в него добра опция пушачите да се откажат от нездравословния си табиет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР